Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυκόνου, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου, έκθεση με τίτλο «Το αρχιπέλαγος φλέγεται». Εως τις 31/12, Μύκονος. 
Μια μουσική σύνθεση του Λευτέρη Βενιάδη με τίτλο «The soccer opera / όπερα ποδοσφαίρου» παρουσιάζεται σήμερα και αύριο, στις 9 μ.μ., στο Δημοτικό Στάδιο Χίου στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου.  

Η Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη προσκαλεί τους φίλους της, τραγουδιστές, δημιουργούς και μουσικούς, και παρουσιάζει μαζί τους τη συναυλία «Λουλούδια στον Λόφο» σήμερα το βράδυ στο Sani Festival 2021, στον Λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική.

Ενα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το ερωτικό δράμα του Σαίξπηρ «Οθέλλος», παρουσιάζεται απόψε στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας και τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο Γιάννης Μπέζος. Στον Θεατροχώρο Καβάλας. 

Δεκαοκτώ έργα ζωγραφικής του Νίκου Μόσχου, νέα αλλά και παλαιότερα, κάποια προερχόμενα από ιδιωτικές συλλογές και την Γκαλερί Ζουμπουλάκη, μαζί και δύο γλυπτά, που για πρώτη φορά φιλοτεχνεί ο καλλιτέχνης, παρουσιάζονται έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021 στον Πύργο Μπαζαίου, στη Νάξο.
Το μουσικό φεστιβάλ Samos Young Artists Festival συνεχίζεται στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου με την αποψινή συναυλία «Διαφορετικές όψεις της μουσικής δωματίου» από τους Δημήτρη Καρακαντά, βιολί, Léa Hennino, βιόλα, Jérémie Billet, βιολοντσέλο, και Αλεξία Μουζά, πιάνο. Πυθαγόρειο Σάμου, στις 8.30 μ.μ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή