Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θεματική όπερα-περφόρμανς «Ηλιος & Θάλασσα», που εκπροσώπησε τη Λιθουανία στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2019 αποσπώντας τον Χρυσό Λέοντα, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Σύλληψη και ανάπτυξη, Ρουγκιλέ Μπαρζιουκάιτε. Βάιβα Γκραΐνιτε, Λίνα Λαπέλιτε. Στις 8 μ.μ. και τις 10 μ.μ., Πειραιώς 260.

Ενα ταξίδι στο ερωτικό τραγούδι, μέσα από επιλογές του ελληνικού και του παγκόσμιου ρεπερτορίου, παρουσιάζει απόψε η Δήμητρα Γαλάνη στο Φεστιβάλ Αισχύλεια. Μαζί της οι Κατερίνα Πολέμη, Ευστάθιος Δράκος, καθώς και οι Παυλίνα Βουλγαράκη και Δημήτρης Κόψης. Στις 8.30 μ.μ., Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, παρουσιάζεται από το Θέατρο Πορεία στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής». Πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Στάνκογλου. Στις 9 μ.μ., Γαρδίκη & Σμόλικα.

Ο Δημήτρης Σαμόλης ανεβαίνει στην Ταράτσα του Gazarte για μια συναυλία με παλιά και νέα κομμάτια του αλλά και απρόσμενες διασκευές. Στις 9.30 μ.μ., Βουτάδων 34.

Βασισμένη σε δύο βυζαντινά χρονογραφήματα, των ιερέων Ιωάννη Καμινιάτη και Ιωάννη Αναγνώστη, με θέμα τις αλώσεις της Θεσσαλονίκης, η παράσταση «Εάλω Θεσσαλονίκη», σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Στις 8 μ.μ., Λεωφ. Στρατού 2.

Η ομαδική έκθεση «Apotropaion», με έργα των Ιλεάνας Αρναούτου, Αννας Γκονζάλες Νογκούτσι, Ναταλίας Μαντά, Αριάδνης Στροφύλλα και Δέσποινας Χαριτωνίδη, τα οποία αντλούν έμπνευση από το εννοιολογικό πλαίσιο του ακροκεράμου, παρουσιάζεται στον χώρο τέχνης «16 Φωκίωνος Νέγρη» του Σωτήρη Φέλιου. Από τις 4 μ.μ., Φωκίωνος Νέγρη 16.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή