ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε νέα μετάφραση του ποιητή και μεταφραστή Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου και σε σκηνοθεσία της Αργυρώς Χιώτη, παρουσιάζονται στο Ηρώδειο. Ερμηνεύουν οι Εύη Σαουλίδου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος, Αντώνης Μυριαγκός κ.ά. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, μαζί με την Πίτσα Παπαδοπούλου, την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία ανεβαίνουν σήμερα και αύριο στη σκηνή του Θεάτρου Αλσος, για μια συναυλία με επιτυχίες αλλά και με άγνωστα κομμάτια του συνθέτη. Στις 9 μ.μ., Ευελπίδων 4.

Την πρώτη ατομική έκθεση στην Αθήνα του Ιρανοαμερικανού καλλιτέχνη Αμίρ Χ. Φαλάχ, με τίτλο «You Can’t Teach What You Don’t Know» και με συνθέσεις που παντρεύουν στοιχεία από την ποπ κουλτούρα και την παράδοση, παρουσιάζει από σήμερα ώς τις 4 Οκτωβρίου η γκαλερί Δύο Χωριά. Από τις 11 π.μ., Μαντζουράκη 16.

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου ξεκινάει απόψε με την όπερα «Ιδομενέας» του Μότσαρτ, σε μια συμπαραγωγή του Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης και του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Σκηνοθετεί ο Στέφανος Κορωναίος. Πρωταγωνιστούν μονωδοί της νεοϋορκέζικης φωνητικής ακαδημίας Camerata Bardi. Στις 9 μ.μ., Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Το χορόδραμα «Αψηφώντας τους θεούς – Το αέναο ταξίδι της Αλκυόνης» παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στην αρχαία Ευρωπό του Κιλκίς, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, χορογραφία Δάφνης Σταθάτου και μουσικές συνθέσεις των Alcedo Folk Band. Στις 8 μ.μ., αρχαιολογικός χώρος αρχαίας Ευρωπού.

Ο Σπύρος Γραμμένος ανεβαίνει στην Ταράτσα του Gazarte για μια συναυλία με τραγούδια από τους δίσκους του, νεότερα κομμάτια του και γενναίες δόσεις σάτιρας. Στις 9.30 μ.μ., Βουτάδων 34.