Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την όπερα «Η Κυρά Φροσύνη» του Παύλου Καρρέρ σε συναυλιακή μορφή παρουσιάζει αύριο για πρώτη φορά η Εθνική Λυρική Σκηνή, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ. Η όπερα εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης.

Το βιβλίο «Με βλέπεις;» (εκδ. Καστανιώτη) της Τασούλας Επτακοίλη και της Φωτεινής Τσαλίκογλου παρουσιάζεται την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ., στον θερινό κινηματογράφο «Ανεσις» (Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι) από τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και τις συγγραφείς. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι Βίκυ Βολιώτη και Πέγκυ Τρικαλιώτη. 

Η παράσταση «Η γραμμή του ορίζοντος», μια υβριδική συνάντηση του θεάτρου με τα εικαστικά, εμπνευσμένη από το εμβληματικό έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου, παρουσιάζεται απόψε στο θέατρο «Κάμιρος» (Ιθάκης 32, Κυψέλη) στις 9 μ.μ. Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη.  

H Παυλίνα Βουλγαράκη (φωτ.) εμφανίζεται στο Faliro Summer Theater (Τάε Κβον Ντο) αύριο στις 9 μ.μ. Στη σκηνή θα βρεθεί και η Ελένη Τσαλιγοπούλου. 

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Συγγρού 387) παρουσιάζει την ταινία θόλου «Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής», ένα ταξίδι στον χρόνο για την κλιματική αλλαγή, για παιδιά από έξι ετών και άνω. Από τις 3.30 μ.μ. ​​​​​​

Ανοίγει αύριο για το κοινό, στη 1 μ.μ., η πολυμεσική έκθεση «Notes towards a model opera» του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη Ουίλιαμ Κέντριτζ, στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των 56ων «Δημητρίων». Το έργο αποτελείται από μια σειρά εικόνων από ζωγραφικά σχέδια του καλλιτέχνη, που βασίζονται στη μακρόχρονη πορεία της έρευνάς του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή