Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση «Απεικονίσεις και αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου – Από τον 18ο στον 21ο αιώνα» με 67 έργα της συλλογής Γιώργου Γαϊτανάρη και Ιώς Ντόλκα, παρουσιάζεται έως τις 28 Οκτωβρίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Από τις 6 μ.μ., Πειραιώς 206.

Στην πρώτη τους επί σκηνής συνεργασία, η Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης παρουσιάζουν από τη Δευτέρα στο Christmas Theater μια μουσική παράσταση με κομμάτια από το ρεπερτόριό τους, με τραγούδια που αγαπήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και με μουσικές που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο. Στις 8.30 μ.μ., Βεΐκου 137.

Η νέα παράσταση των Μιχαήλ Μαρμαρινού και Ακύλλα Καραζήση, με τίτλο «Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον, γυναίκες προετοιμάζονται για την επανάσταση κι εγώ κάτι θα σκέφτομαι» παρουσιάζεται από σήμερα έως τις 16 Οκτωβρίου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στις 8.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Ο Γιώργος Νταλάρας ολοκληρώνει απόψε την καλοκαιρινή του περιοδεία, με μια συναυλία στο Βεάκειο, όπου θα ερμηνεύσει νέα τραγούδια αλλά και επιτυχίες από την πλούσια δισκογραφία του και τη συνεργασία του με τους μεγάλους Ελληνες συνθέτες. Μαζί του η Βιολέτα Ικαρη και η Ασπασία Στρατηγού. Στις 9 μ.μ., Ηρακλείου 13.

Στρεφόμενος για δεύτερη φορά στο αρχαίο δράμα και αντλώντας έμπνευση από τον «Προμηθέα Δεσμώτη»του Αισχύλου, ο Νίκος Καραθάνος παρουσιάζει την παράσταση «Προμηθέας»στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, από σήμερα έως το τέλος του μήνα. Παίζουν οι Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Λούλης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη και ο σκηνοθέτης. Στις 8.30 μ.μ., Συγγρού 107.

Η έκθεση «Εργα χειρός» με 53 θεατρικά κοστούμια ραμμένα από το 1942 μέχρι το 1982 για παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, παρουσιάζεται από σήμερα έως τις 18 Οκτωβρίου στον σταθμό μετρό του Συντάγματος, σε επιμέλεια της Εύας Νάθενα. Από τις 11 πμ., πλατεία Συντάγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή