ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

i-politistiki-atzenta-tis-tetartis-561548374

Βασισμένη στην τηλεοπτική σειρά «Το μινόρε της αυγής» των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου, η θεατρική παράσταση «Το μινόρε» ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Παίζουν οι Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Χριστίνα Μαξούρη κ.ά. Στις 7 μ.μ., Ηρ. Πολυτεχνείου 32.

Η ατομική έκθεση της Λίτσας Κασούμη με τίτλο «Ανοιξε την πόρτα ξανά» εγκαινιάζεται σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων. Στις 5 μ.μ., Ηρακλειδών 66α και Θεσσαλονίκης.

Εξι μουσικά σχήματα, με τουλάχιστον είκοσι μουσικούς από τον ευρύτερο χώρο της τζαζ, συμμετέχουν στην Πανελλήνια Μουσική Συνάντηση στην Κοζάνη, που διοργανώνουν ο τοπικός Σύλλογος Φίλων της Τζαζ και οι δημοτικές αρχές, σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της πόλης. Στις 8 μ.μ., Τριών Ιεραρχών 2.

Οι εκδόσεις της Εστίας και η Ελληνοαμερικανική Ενωση παρουσιάζουν το βιβλίο του Πέτρου Πιζάνια «Η Ελληνική Επανάσταση 1821-1830». Θα μιλήσουν οι Νίκος Καραπιδάκης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο Σωτήρης Μετεβελής. Στις 7.30 μ.μ., Μασσαλίας 22.

Σπάνια εκτελεσμένες συνθέσεις των Σούμπερτ, Ντβόρζακ και Κόρνγκολντ θα ερμηνεύσει στο Μέγαρο Μουσικής η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Βύρωνα Φιδετζή. Σολίστ, ο Γιώργος Δεμερτζής (βιολί). Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η «Νύχτα της Ιγκουάνα» του Τενεσί Ουίλιαμς ανεβαίνει στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη. Παίζουν οι Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Σύρμω Κεκέ, Γιώργος Μπινιάρης κ.ά. Στις 7 μ.μ., Τρικόρφων 3-5.