Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη στην τηλεοπτική σειρά «Το μινόρε της αυγής» των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου, η θεατρική παράσταση «Το μινόρε» ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Παίζουν οι Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Χριστίνα Μαξούρη κ.ά. Στις 7 μ.μ., Ηρ. Πολυτεχνείου 32.

Η ατομική έκθεση της Λίτσας Κασούμη με τίτλο «Ανοιξε την πόρτα ξανά» εγκαινιάζεται σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων. Στις 5 μ.μ., Ηρακλειδών 66α και Θεσσαλονίκης.

Εξι μουσικά σχήματα, με τουλάχιστον είκοσι μουσικούς από τον ευρύτερο χώρο της τζαζ, συμμετέχουν στην Πανελλήνια Μουσική Συνάντηση στην Κοζάνη, που διοργανώνουν ο τοπικός Σύλλογος Φίλων της Τζαζ και οι δημοτικές αρχές, σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της πόλης. Στις 8 μ.μ., Τριών Ιεραρχών 2.

Οι εκδόσεις της Εστίας και η Ελληνοαμερικανική Ενωση παρουσιάζουν το βιβλίο του Πέτρου Πιζάνια «Η Ελληνική Επανάσταση 1821-1830». Θα μιλήσουν οι Νίκος Καραπιδάκης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο Σωτήρης Μετεβελής. Στις 7.30 μ.μ., Μασσαλίας 22.

Σπάνια εκτελεσμένες συνθέσεις των Σούμπερτ, Ντβόρζακ και Κόρνγκολντ θα ερμηνεύσει στο Μέγαρο Μουσικής η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Βύρωνα Φιδετζή. Σολίστ, ο Γιώργος Δεμερτζής (βιολί). Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η «Νύχτα της Ιγκουάνα» του Τενεσί Ουίλιαμς ανεβαίνει στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη. Παίζουν οι Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Σύρμω Κεκέ, Γιώργος Μπινιάρης κ.ά. Στις 7 μ.μ., Τρικόρφων 3-5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή