ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

i-politistiki-atzenta-toy-savvatoy-561554641

Γραμμένη το 1836, με φόντο το επίκαιρο για την εποχή του γλωσσικό ζήτημα,η «Βαβυλωνία» του Δημητρίου Κ. Βυζαντίου παρουσιάζεται σήμερα από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Μονή Λαζαριστών, σε δραματουργική επεξεργασίακαι σκηνοθεσία του Τάκη Χρυσικάκου. Στις 9 μ.μ., Κολοκοτρώνη 25-27.

Ο πολυβραβευμένος Χουάν ντε λα Ρούμπια, κορυφαίος οργανίστας στον καθεδρικό ναό της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη, δίνει απόψε ένα ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής με  έργα Μπαχ, Φρανκ, Μέντελσον και Ζιγκού. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Το έργο του Νικολάι Γκόγκολ «Οι παίχτες» ζωντανεύει από τη Δευτέρα στη σκηνή του Θεάτρου Κιβωτός σε διασκευή, μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή. Παίζουν οι Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθό-πουλος, Γιώργος Τζαβάρας, Γιώργος Μπουκαούρης και ο Χρήστος Στέργιογλου. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 115.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, η ΠίτσαΠαπαδοπούλου, ο Στέλιος Διονυσίουκαι η Ελεάννα παρουσιάζουν στο «Περι-βόλι του Ουρανού» κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι μια συναυλία με αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου. Στις 10.30 μ.μ. και στις 2.30 μ.μ., Λυσικράτους 19.

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλειου Καγκαρά με τίτλο «Εποχών Αποτύπωμα» φιλοξενείται έως τις 27 Οκτωβρίου στην γκαλερί Blank Wall. Από τις 12.30 μ.μ., Φωκίωνος Νέγρη 55.

Ο Παύλος Παυλίδης συνεχίζει απόψε τις φθινοπωρινές του εμφανίσεις στο Roof Stage του Gazarte, ερμηνεύοντας τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του με διάθε-ση πειραματισμού και παρουσιάζοντας υλικό από τον επερχόμενο δίσκο του. Στις 9.30 μ.μ., Βουτάδων 34.