Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λογοτεχνικά και ιστορικά κείμενα, σχεδιαστικές αποδόσεις τόπων και ανθρώπων, μουσικά κομμάτια και αντικείμενα εφαρμοσμένης τέχνης περιλαμβάνει η έκθεση «Φιλελληνισμοί, 1780-1860», που φιλοξενείται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τις 27 Νοεμβρίου. Από τις 8 π.μ., Λεωφ. Στρατού 2.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Γεωργία Νταγάκη ανεβαίνουν απόψε στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, για μια μουσική παράσταση που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την Κρήτη και τον λαϊ-κό τρόπο του έντεχνου τραγουδιού με το άρωμα της παράδοσης. Στις 10.30 μ.μ., Θαρύπου 37.

Το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Η κολεξιόν» ανεβαίνει από σήμερα στο Θέατρο Faust, σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη. Παίζουν οι Αλέξανδρος Βάρθης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Θάνος Λέκκας και Χρήστος Σταθούσης. Στις 9 μ.μ., Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος.

Το έργο του Ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Ντεσόλα «Η σιωπηλή λίμνη» παρουσιάζει από την Κυριακή στο Θέατρο Επί Κολωνώ η Ομάδα Νάμα. Σκηνοθετεί η Ελένη Σκότη. Ερμηνεύουν οι Παναγιώτα Βλαντή, Θανάσης Κουρλαμπάς και Χάρης Τσιτσάκης. Στις 9.15 μ.μ., Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94.

Ξεκινάει από σήμερα και για τέσσερις ημέρες κάθε εβδομάδα τις εμφανίσεις του στο χειμερινό Θέατρο Αλσος ο Σταμάτης Κραουνάκης. Στο τραγούδι οι Χρήστος Γεροντίδης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης και Θεολόγος Παπανικολάου. Στις 9 μ.μ. (Κυριακή 8 μ.μ.), Ευελπίδων 4.

Το «Αξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, παρουσιάζεται την Κυριακή από την Ορχήστρα και τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική διεύθυνση του Στάθη Σούλη και σολίστ τους Γιώργο Νταλάρα και Δημήτρη Πλατανιά. Αφηγητής ο Γιώργος Γάλλος.Στις 6.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή