ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Βασισμένο στην ιστορία μιας μουσικής αποστολής που πραγματοποίησε το 1875 στην Ελλάδα ο Λουί-Αλμπέρ Μπουργκό Ντικουντρέ, το οπτικοακουστικό αφήγημα των Μάρκελλου Χρυσικόπουλου και Γιάννη Σκουρλέτη «Μια βοσκοπούλα αγάπησα» παρουσιάζεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Βασισμένο στην ιστορία μιας μουσικής αποστολής που πραγματοποίησε το 1875 στην Ελλάδα ο Λουί-Αλμπέρ Μπουργκό Ντικουντρέ, το οπτικοακουστικό αφήγημα των Μάρκελλου Χρυσικόπουλου και Γιάννη Σκουρλέτη «Μια βοσκοπούλα αγάπησα» παρουσιάζεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Περισσότερα στο nationalopera.gr/GNOTV.

Το θεατρικό έργο της Μέγκαν Τζένκινς «Knock», μια σκοτεινή και χιουμοριστική ματιά στη διαδικασία της θεατρικής πρόβας και τις δοκιμασίες των ανθρωπίνων σχέσεων, παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Φούρνος, σε σκηνοθεσία Ντίνου Ψυχογιού. Στις 9 μ.μ., Μαυρομιχάλη 168.

Τοπιογραφίες φιλοτεχνημένες με μελάνι πάνω σε χαρτί ή σε καμβά περιλαμβάνει η τρίτη ατομική έκθεση της Μάγδας Αποστόλου, με τίτλο «Σπουδή στη σιωπή», που φιλοξενείται έως τις 4 Δεκεμβρίου στην γκαλερί Αργώ. Από τις 10 π.μ., Νεοφύτου Δούκα 5.

Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια παρουσιάζουν στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων το μυθιστόρημα του Δημήτρη Κωστόπουλου «Η κιμωλία». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ηλίας Κανέλλης, Γιάννης Ράγκος και Συμεών Σταμπουλού. Στις 7 μ.μ., Ερμού 134.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση της Ζωής Τσοκάνου και η Ρωσίδα βιολονίστα Αλιόνα Μπαέβα ερμηνεύουν στο Μέγαρο Μουσικής το «Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα» του Μπετόβεν, στο πλαίσιο της συναυλίας «Παραμύθια για ήρωες». Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.