Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γραμμένη πέντε χρόνια μετά τον «Ηγεμόνα», η θεατρική κωμωδία του Νικολό Μακιαβέλι «Μανδραγόρας» ανεβαίνει στο Θέατρο Αθηναΐς, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ. Παίζουν οι Αρης Λεμπεσόπουλος, Γιώργος Ψυχογιός, Νικορέστης Χανιωτάκης, Λουκία Πιστιόλα, Φιόνα Γεωργιάδη κ.ά. Στις 9 μ.μ., Καστοριάς 34-36.

Σαράντα πέντε ταπισερί, τάπητες και υφαντά χαλιά τοίχου που καλύπτουν χρονικά την περίοδο από το 1960 έως περίπου το 1990, περιλαμβάνει η έκθεση «Υφάνσεις εκ νέου» που παρουσιάζεται στο MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Από τις 10 π.μ., Εγνατίας 154.

Ταλαντούχους τραγουδοποιούς, ερμηνευτές, μουσικούς που αγαπάει και θαυμάζει και που του αρέσει να τραγουδάει μαζί τους προσκαλεί στο Christmas Theater ο Γιώργος Νταλάρας, για μια σειρά συναυλιών με τίτλο «Ωραία παρέα». Πρώτος καλεσμένος ο Γιάννης Κότσιρας. Στις 8.30 μ.μ., Βεΐκου 137.

Η ομαδική έκθεση «A Grammar of Gestures», με έργα που επικεντρώνονται στη δυναμική των σχημάτων και στην ικανότητα των μορφών να αλλάζουν εμφάνιση στη θέασή τους, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kourd. Από τις 12 το μεσημέρι, Κασσιανής 2 και Φαναριωτών.

Η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας, της Σχολής Μωραΐτη, διοργανώνει σήμερα και αύριο, στον πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επιστημονικό συμπόσιο με τίτλο «Η ζωή με την COVID-19». Από τις 6.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Ο Ιανός και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος παρουσιάζουν το βιβλίο της Κώστιας Κοντολέων, «Αννα, το όνομά της». Θα μιλήσουν οι Ελένη Πριοβόλου, Ελεωνόρα Ορφανίδου και Βάσω Παπάλη. Στις 7.30 μ.μ., Σταδίου 24.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή