Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκινώντας από το χορογραφικό παράδοξο της ακινησίας και με αισθητικές αναφορές στο «4΄΄33΄΄» του Τζον Κέιτζ, ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς και η ελληνογαλλική ομάδα χορού Synthesis 748 Dance Co. παρουσιάζουν στο Μπάγκειον το έργο «(5)4΄33΄΄: a continuous (im)mobility». Στις 9 μ.μ., πλ. Ομονοίας 18.

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκαζμέντ Καπλάνι, η παράσταση «Λάθος χώρα» φιλοξενείται από σήμερα στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση. Στις 9 μ.μ., Μεσογείων 59.

Η Γλυκερία, η Μελίνα Κανά και η Φωτεινή Βελεσιώτου ενώνουν τις φωνές τους και ξεκινούν από αύριο στην Ακτή Πειραιώς μια σειρά εμφανίσεων με τραγούδια τους που αγαπήθηκαν από το κοινό. Στις 10.30 μ.μ., Πειραιώς 178 και Λαμίας 2.

Νέα έργα μικρών έως μεσαίων διαστάσεων, ελεύθερης θεματολογίας, από 28 σύγχρονους εικαστικούς περιλαμβάνει η έκθεση «Μικρές Εκπλήξεις ΙΙΙ», που παρουσιάζεται στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο. Από τις 5 μ.μ., πλ. Κολωνακίου 2.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης παρουσιάζει στο Public το βιβλίο του «Μαύρο φως», με θέμα τον εμπρησμό του πολυκαταστήματος Μινιόν. Μαζί του συνομιλούν ο αναπλ. καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης και ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας. Στις 8.30 μ.μ., Καραγεώργη Σερβίας 1.

Η λυρική περφόρμανς «Μάγισσες», σε κείμενο της Νατάσας Σίδερη και σκηνοθεσία και ερμηνεία της Νικόλ Δημητρακοπούλου, παρουσιάζεται απόψε στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ζογγολόπουλου. Συμμετέχουν η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και ο ακορντεονίστας Κώστας Ζιγκερίδης. Στις 7 μ.μ., Αλσος Αγ. Δημητρίου Ψυχικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή