Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) και οι εκδόσεις Αγρα παρουσιάζουν το βιβλίο του Παντελή Μπουκάλα «Το μάγουλο της Παναγίας» στις 7.30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Πάνος Μανιώτης και ο συγγραφέας. Συμμετέχει ο μουσικός Μάνος Αχαλινωτόπουλος.

Ανοίγει για το κοινό η νέα, περιοδική, εκπαιδευτική, έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος «Οικονομία και κλίμα: Handle with care», η οποία περιγράφει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Η είσοδος στο μουσείο της ΤτΕ (Αμερικής 3) είναι δωρεάν.

Το έργο του Ζαν Κοκτό «Τρομεροί γονείς» παρουσιάζεται στο θέατρο Radar σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη και με μια καινούργια προσέγγιση, όπου η δράση του έργου μεταφέρεται από το Παρίσι του 1938 (χρονιά που γράφτηκε το έργο) στην Αθήνα τού σήμερα. Πλ. Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93, σταθμός μετρό «Αγιος Ιωάννης».

Ο «Δον Ζουάν» του Μολιέρου ανεβαίνει στο θέατρο Σημείο. Σκηνοθεσία: Παντελής Πρεβελάκης. Παίζουν οι: Ομηρος Πουλάκης, Μάνια Παπαδημητρίου κ.ά. Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα.

«Το φλάουτο του Ρήγα: Από την απολυταρχία στην Επανάσταση» των Δημήτρη Κούντουρα και Φλώρας Παπαδοπούλου, σολίστ της παλιάς μουσικής, παρουσιάζεται στις 8.30 μ.μ. στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. ΚΠΙΣΝ.

Ξεκίνησε η προπώληση για την παράσταση «Moby Dick, The Musical» του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Christmas Theater. Προπώληση – πληροφορίες: 210-90.05.800, 211-77.01.700, www.onassis.org/el/whats-on/moby-dick/.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή