Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορίες Ελληνίδων που αντιστάθηκαν στο πρότυπο της υποτακτικής συζύγου αφηγείται η παράσταση «Η εκπαίδευση εις τα του οίκου διά νεαράς κορασίδας» που ανεβαίνει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Σκηνοθεσία, Χάρης Κρεμμύδας, Θανάσης Ζερίτης. Κείμενα, Νεφέλη Μαϊστράλη. Στις 9.15 μ.μ., Αντισθένους 7 και Θαρύπου.

Το βιβλίο «Εξήντα χρόνια τρύγος…» (εκδ. Πατάκη), που έγραψε ο Γιάννης Μπουτάρης σε συνεργασία με τη Μαρία Μαυρικάκη, παρουσιάζεται στα Public Συντάγματος. Μιλούν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Καρπετόπουλος και Παναγιώτης Μένεγος και οι συγγραφείς. Στις 8.30 μ.μ., Καραγιώργη Σερβίας 1.

Ο τραγουδιστής Αλέξανδρος Αφόλτερ και ο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλος παρουσιάζουν στο Half Note τη δική τους εκδοχή στο ρεπερτόριο του Φρανκ Σινάτρα, μέσα από ένα αφιέρωμα με τίτλο «Sinatra with a twist». Συμμετέχουν οι Παντελής Μπενετάτος (πιάνο), Γρηγόρης Θεοδωρίδης (μπάσο), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα). Στις 9.30 μ.μ., Τριβωνιανού 17.

Η ομαδική έκθεση «1922-2022: Με ένα αίσθημα ελπίδας», που αποτίνει φόρο τιμής στους Μικρασιάτες πρόσφυγες μέσα από τα έργα τριάντα ενός καλλιτεχνών, παρουσιάζεται στην γκαλερί Ευριπίδης. Από τις 11 π.μ., Ηρακλείτου 10 και Σκουφά.

Αντλώντας έμπνευση από τη νουβέλα «Μίχαελ Κόλχαας» του Χάινριχ Φον Κλάιστ, η παράσταση «Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» του Γιάννη Καλαβριανού παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία του ίδιου. Στις 9 μ.μ., Φρυνίχου 14.

Η ομαδική εικαστική έκθεση Cheapart παρουσιάζεται για 26η χρονιά στο κτίριο του ομώνυμου πολιτιστικού οργανισμού στα Εξάρχεια, μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου. Από τις 2 μ.μ., Θεμιστοκλέους και Α. Μεταξά 25.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή