Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Αυγό του κόκορα», μια αλληγορική ιστορία για την απομάκρυνση του ανθρώπου από τη φύση του, την εξάρτηση από την τεχνολογία και την αναπαραγωγή σαν μέσο συντήρησης της πατριαρχικής αφήγησης, ανεβαίνει στο Θέατρο 104, σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Σίμου Τζίτζη. Παίζουν οι Νέδη Αγαπίου, Λυδία Κούρου και Κωνσταντίνος Σιώζος. 9.15 μ.μ., Ευμολπιδών 41.

Παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης και της Ικαρίας, τραγούδια από την Ηπειρο, αλλά και από την Ουκρανία ή τη Νότια Ιταλία θα ερμηνεύσουν στον χώρο του Victoria Square Project η Διαπολιτισμική Χορωδία και η Χορωδία 65+ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στις 7 μ.μ., Ελπίδος 13.

Το έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» παρουσιάζεται για οκτώ τελευταίες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο. Ερμηνεύουν οι Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνος Μπιμπής, που συνυπογράφουν και τη σκηνοθεσία μαζί με την Αρτέμιδα Γρύμπλα. Στις 9.15 μ.μ., Ευμολπιδών 45.

Η ομαδική έκθεση «Αποϋλοποίηση», με έργα των Α. Ακριθάκη, Δ. Αληθεινού, Κ. Βαρώτσου, Γ. Ζογγολόπουλου, Ο. Ζούνη, Μ. Κατζουράκη, Γ. Κουνέλλη, Κωστή, Γ. Λάππα, Γ. Μίχα κ.ά., εγκαινιάζεται στην γκαλερί Roma. Στις 5 μ.μ., Ρώμα 5.

Ο καθηγητής Αριστείδης Ν. Χατζής υπογράφει στον Ιανό το ιστορικό του θρίλερ «Ο ενδοξότερος αγώνας – Η ελληνική επανάσταση του 1821». Στις 6 μ.μ., Σταδίου 24.

Μια συναυλία αφιερωμένη στη μουσική του Μπερτ Μπάκαρα παρουσιάζουν στο Half Note οι Νέστορας Δημόπουλος, Ευγενία Καρλαύτη και Βαγγέλης Κοτζάμπασης, γνωστοί και ως Music Soup. Στις 9.30 μ.μ., Τριβωνιανού 17.

Η παράσταση «Ανθρωποι και ποντίκια», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη, θα παίζεται στον Τεχνοχώρο Cartel κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από σήμερα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Στις 9 μ.μ., Λεγάκη 7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή