Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ρομπέρτο Μπολάνιο, η παράσταση «Φυλαχτό» ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», σε σκηνοθεσία της Μάγδας Κόρπη και με την ερμηνεία της Αγγελικής Παπαθεμελή. Στις 9 μ.μ. Κυκλάδων 11.

Την πρώτη ατομική έκθεση του Γιάννη Μακρίδη, με τίτλο «Χώμα, νερό, αέρας, φωτιά» και με έργα τα οποία αποτυπώνουν τοπία που ο καλλιτέχνης γνώρισε ως εθελοντής πυροσβέστης, εγκαινιάζει η γκαλερί «7». Από τις 11 π.μ. Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου.

Η παράσταση «Μια υπέροχη ζωή», μια διασκευή της ομότιτλης ταινίας του Φρανκ Κάπρα, ανεβαίνει για τελευταία φορά σήμερα και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Καλαβριανός και ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Νάντια Κοντογεώργη κ.ά. Στις 8 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η ομαδική εικαστική έκθεση «Πρώτη σημαία», με θέμα την ελληνική σημαία που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο, φιλοξενείται στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος. Από τις 9 π.μ. Ακτή Θεμιστοκλέους.

Χριστουγεννιάτικα χρονογραφήματα των Ιωάννη Κονδυλάκη, Παύλου Νιρβάνα, Κώστα Βάρναλη, Γρηγορίου Ξενόπουλου και Μάνου Χατζιδάκι διαβάζει ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου στο βιβλιοπωλείο «Εναστρον», στο πλαίσιο της σειράς χριστουγεννιάτικων αναγνώσεων «10 ταξίδια του μυαλού» του Αθήνα 9.84. Στις 6 μ.μ. Σόλωνος 101 και στη συχνότητα του σταθμού.

Η παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Ο φύλακας μιας επανάστασης», με θέμα τη ζωή και το έργο του ιστοριοδίφη και συγγραφέα Γιάννη Βλαχογιάννη, ολοκληρώνεται σήμερα στο θέατρο Σταθμός. Ερμηνεύει ο Γιάννης Νταλιάνης. Στις 9 μ.μ. Βίκτωρος Ουγκώ 55.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή