Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιερωμένη σε εκείνες κι εκείνους που φροντίζουν αγαπημένα τους πρόσωπα με χρόνια νοσήματα, η παράσταση «Aνθρωποι χωρίς όνομα» ανεβαίνει στο Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Σκηνοθετεί η Ερμιόνη Πολιτίδου. Παίζουν οι Μαρία Στεφανίδου και Τάσος Χρυσόπουλος. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 206.

Στο πλαίσιο των «Συναντήσεων», της σειράς διαλέξεων που διοργανώνουν το Μουσείο Μπενάκη και το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank με αντικείμενο την ιστορία της Μεταπολίτευσης, ο Κωνσταντίνος Φίλης μιλάει για το διεθνές πλαίσιο της περιόδου. Στις 6 μ.μ., Κουμπάρη 1.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου», η παράσταση «Αρίστος», με θέμα τη ζωή του «δράκου του Σέιχ Σου», ανεβαίνει στο θέατρο Αυλαία σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου. Παίζουν οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος, Ιωάννης Αθανασόπουλος. Στις 7 μ.μ. και στις 9.15 μ.μ., Τσιμισκή 136.

Η εικαστική έκθεση του τραγουδοποιού Λουδοβίκου των Ανωγείων με τίτλο «Σύννεφο που ξεστράτισε και σκόνταψε στο φως» και με έργα που επιχειρούν να αποδώσουν την κοσμογονική διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Genesis. Στις 7 μ.μ., Χάρητος 35.

Γραμμένη πέντε χρόνια μετά τον «Ηγεμόνα», η θεατρική κωμωδία του Νικολό Μακιαβέλι «Μανδραγόρας» ανεβαίνει στο θέατρο Αθηναΐς, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ. Παίζουν οι Αρης Λεμπεσόπουλος, Γιώργος Ψυχογιός, Νικορέστης Χανιωτάκης, Λουκία Πιστιόλα κ.ά. Στις 9 μ.μ., Καστοριάς 34-36.

Η ομαδική έκθεση «1922-2022: Με ένα αίσθημα ελπίδας», που αποτίνει φόρο τιμής στους Μικρασιάτες πρόσφυγες μέσα από τα έργα τριάντα ενός καλλιτεχνών, συνεχίζεται στην γκαλερί Ευριπίδης. Από τις 11 π.μ., Ηρακλείτου 10 και Σκουφά.

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης-1
Η παράσταση «Aνθρωποι χωρίς όνομα» στο Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή