Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον βαθμό στον οποίο οι καλλιτέχνες είναι «μάγοι» που χρησιμοποιούν τελετουργίες για να μεταδώσουν γνώση και να πυροδοτήσουν συναισθήματα διερευνά η ομαδική έκθεση «Μαγικό φίλτρο», που παρουσιάζεται στην γκαλερί Art Zone 42. Από τις 3 μ.μ., Βασ. Κωνσταντίνου 42.

Η περφόρμανς «Amadé: The Real MOZART», ένα καλλιτεχνικό ψυχογράφημα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, που φωτίζει λιγότερο γνωστά κομμάτια της ζωής του με σουρεαλιστικό τρόπο, παρουσιάζεται από τον Χριστόφορο Αντωνιάδη στο ΜOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών. Στις 9 μ.μ., Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Η ατομική έκθεση του Γεράσιμου Κοτσολάκου «Μια ζωγραφική περιπέτεια», με έργα που χαρακτηρίζονται από έντονη ιμπρεσιονιστική γραφή, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Art Prisma. Στις 8 μ.μ., Κουντουριώτου 187.

Εργα των Πιοτρ-Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, Σεζάρ Φρανκ και Μιχάλη Τραυλού θα ερμηνεύσει στο Μέγαρο Μουσικής η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση –για πρώτη φορά στην Ελλάδα– του αρχιμουσικού Πάβελ Κότλα. Σολίστ στο φλάουτο, η Ιβόνα Γκλίνκα. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η γκαλερί Blank Wall εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση «Life in the Pandemic» με εικόνες φωτογράφων από το εξωτερικό που αποτυπώνουν συναισθήματα και αντιδράσεις των ανθρώπων στη συνθήκη της πανδημίας. Στις 8 μ.μ., Φωκίωνος Νέγρη 55.

Ολοκληρώνονται μέχρι την Κυριακή οι παραστάσεις του έργου της Τζεραλντίν Αρον, «Το υπέροχό μου διαζύγιο», στο θέατρο Μικρό Ανεσις. Σκηνοθετεί ο Κοραής Δαμάτης και ερμηνεύει η Φαίδρα Δρούκα. Μουσική: Δήμητρα Γαλάνη. Στις 9 μ.μ. (Κυριακή στις 8 μ.μ.), Κηφισίας 14.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή