Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολυβραβευμένο έργο του Στέφανο Μασίνι «Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς» ξεκινά νέο κύκλο παραστάσεων, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, από την Παρασκευή, και με τις ερμηνείες των Μιχάλη Οικονόμου, Παντελή Δεντάκη και Αλμπέρτο Φάις. Σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Στις 8.30 μ.μ. Αντισθένους και Θαρύπου.

Η βίντεο-όπερα «ORFEAS2021» του καλλιτεχνικού διδύμου «ΦΥΤΑ», μια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που βασίζεται στον «Ορφέα» του Μοντεβέρντι και αποτελεί την πρώτη ελληνόφωνη κουίρ όπερα, προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Στις 9.30 μ.μ. Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου.

«Εκφάνσεις βίας» είναι ο τίτλος του πρώτου φετινού webcast της σειράς «Διάλογοι» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που πραγματοποιείται σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο snfdialogues.org. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Ερικ Κλίνενμπεργκ, Αλεξ Πικέρο και Κική Πετρουλάκη.

Η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την έκθεση «Ματιές στην ελληνική τέχνη του 20ού αιώνα», με έργα εμβληματικών Ελλήνων ζωγράφων και γλυπτών που έχουν συνεργαστεί μαζί της τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Από τις 10 μ.μ. Σκουφά 4.

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει στις 11 π.μ. ένα διαδικτυακό εργαστήρι εφαρμοσμένου θεάτρου για ενηλίκους, με τίτλο «Οι ποιητές του κόσμου». Συμμετοχές στο [email protected].

Μια διάλεξη του αρχαιολόγου και ιστορικού της τέχνης Τάσου Παπαδόπουλου με θέμα τον σύνθετο κόσμο του Γκούσταβ Κλιμτ, τη δημιουργική πορεία του, τις καινοτομίες και τα εμβληματικά έργα του, παρουσιάζει στις 7 μ.μ. η διαδικτυακή πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat. Πληροφορίες στο thessalonikiwalkingtours.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή