Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου «Χώρα, σε βλέπω» συνεχίζεται στην Ταινιοθήκη με την προβολή των ταινιών «Λούφα και παραλλαγή» (1984) του Νίκου Περάκη και «Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» (1978) του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Στις 7.00 μ.μ., Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου.

Η ομάδα Οχι παίζουμε/UrbanDig Project ανεβάζει στο Θέατρο Σημείο την παράσταση «Θάνος Βλέκας», στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Σε ποιον ανήκει η γη». Προηγείται ομιλία του Νικόλα Καμπέρη. Στις 8 μ.μ., Τρικούπη 4.

Επειτα από αναβολή λόγω των δυσμενών συνθηκών μετακίνησης, η «Δημοκρατία του Μπακλαβά» πραγματοποιεί την πρεμιέρα της σήμερα στο Αμφι-Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Ανέστη Αζά και κείμενο του ίδιου και των Γεράσιμου Μπέκα και Μιχάλη Πητίδη. Στις 9 μ.μ., Χατζημιχάλη 15 και Ανδριανού.

Το νέο βιβλίο του Βρετανού ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ, «Η Ελληνική Επανάσταση», παρουσιάζουν οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Θα μιλήσουν οι Χριστίνα Κουλούρη, Κώστας Κωστής, Τζελίνα Χαρλαύτη και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο Παύλος Τσίμας. Στις 7 μ.μ., Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2.

Η έκθεση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» που σκιαγραφεί την κινηματογραφική πορεία, τις ερμηνείες στο θέατρο, αλλά και την αγωνιστική και κοινοβουλευτική δράση της Μελίνας Μερκούρη παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη. Από τις 10 π.μ., Πειραιώς 100.

Βασισμένη στο «Βιβλίο της Κατερίνας» (εκδ. Πατάκη) του Αύγουστου Κορτώ, η παράσταση «Κατερίνα» ανεβαίνει στο Θέατρο Αλκυονίς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη και με την ερμηνεία της Λένας Παπαληγούρα. Στις 9.15 μ.μ., Ιουλιανού 42.

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής-1
«Λούφα και παραλλαγή» του Νίκου Περάκη στην Ταινιοθήκη.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή