Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κωμωδία του Μπομαρσέ «Ο κουρέας της Σεβίλλης», στην οποία βασίστηκε η ομώνυμη όπερα του Ροσίνι, ανεβαίνει στη σκηνή του Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Παίζουν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Νίκη Βακάλη κ.ά. Στις 7 μ.μ., Ιπποκράτους 9-11.

Αντλώντας έμπνευση από τη θεωρία των τεσσάρων χυμών του σώματος, η ατομική έκθεση του Αμερικανού καλλιτέχνη Κούπερ Τζάκομπι με τίτλο «The sun is bile» φιλοξενείται στον χώρο τέχνης Intermission. Από τις 12 μ., Πολυδεύκους 37A.

Το έργο της Λίλιαν Χέλμαν «Μικρές αλεπούδες» παρουσιάζει ο θίασος Συν-θήκη στο Studio Μαυρομιχάλη. Σκηνοθετεί ο Κωστής Καπελώνης. Παίζουν οι Γιώργος Κροντήρης, Δέσποινα Πόγκα, Βέρα Χατζηιακώβου κ.ά. Στις 8 μ.μ., Μαυρομιχάλη 134.

Η ατομική έκθεση του Γεράσιμου Κοτσολάκου «Μια ζωγραφική περιπέτεια», με έργα φαινομενικά ακατέργαστα που χαρακτηρίζονται από έντονη ιμπρεσιονιστική γραφή, υποδέχεται το κοινό της στην γκαλερί Art Prisma. Από τις 10.30 μ.μ., Κουντουριώτου 187.

Το «Nerium Park» του Ζουζέπ Μαρία Μιρό παρουσιάζεται στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Ερμηνεύουν οι Βιργινία Ταμπαροπούλου και Αστέριος Πελτέκης. Στις 9.15 μ.μ., Ευμολπιδών 41.

Οι «Συναντήσεις Επιστήμης» του Ιδρύματος Ευγενίδου συνεχίζονται απόψε στις 6 μ.μ. με τη διαδικτυακή εκδήλωση «Κοσμολογία-Διαστημική έρευνα και ελληνική συμμετοχή». Μιλούν οι Σταμάτης Κριμιζής, Μανώλης Πλειώνης και Νίκος Σέργης. Περισσότερα στο eef.edu.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή