Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομαδική εικαστική έκθεση «Το βιολί του Ingres», με έργα που επικεντρώνονται στο γυναικείο σώμα ως σύμβολο χειραφέτησης, εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου». Από τις 6 μ.μ., Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου.

Ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου παρουσιάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης στο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία, μουσική και απόδοση του Κώστα Γάκη. Παίζουν οι Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νίκος Ορφανός, Αγοραστή Αρβανίτη κ.ά. Στις 9 μ.μ., Προφήτου Δανιήλ 3 και Πλαταιών.

Η αίθουσα τέχνης Arte Visione παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Η ευτυχία είναι ένα κατοικίδιο πουλί στην αυλή μας», με έργα που επιχειρούν να αποτυπώσουν μικρές καθημερινές αντιστάσεις και διαφυγές από τη συνθήκη της πανδημίας. Από τις 4 μ.μ., Πηλίου 5.

Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια και το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου παρουσιάζουν διαδικτυακά στις 6 μ.μ. τον συλλογικό τόμο «Eμφυλη βία – Βία κατά των γυναικών». Μιλούν οι Μαρία Γκασούκα, Αναστασία Ζήση, Αγάπη Κανδυλάκη, Στέλλα Παπαμιχαήλ και Μαρία Ρεπούση. Συντονίζει η Μαρία Καραμεσίνη. Λεπτομέρειες στο alexandria-publ.gr.

Περισσότερες από σαράντα ταινίες από δεκαοκτώ ευρωπαϊκές χώρες προβάλλει το φεστιβάλ «Petit Plan: Europa» που πραγματοποιείται από σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στην Ελληνοαμερικανική Eνωση και διαδικτυακά, στο petitplan.org. Από τις 7 μ.μ., Σίνα 31 και Μασσαλίας 22.

Το μυθιστόρημα του Μισέλ Ουελμπέκ «Σεροτονίνη» (εκδ. Εστία) ανεβαίνει στον χώρο «Κάμιρος», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου. Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Αγαρτζίδης, Μαρία Γκιώνη, Μαρία Κωνσταντάκη, Αρης Λάσκος και Θεοδώρα Τζήμου. Στις 9 μ.μ., Ιθάκης 32.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή