Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «Παραβάσεις», το θεατρικό αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, επιστρέφουν στον Φάρο με σκηνοθέτριες της νέας γενιάς, που καταπιάνονται με τρία σπουδαία θεατρικά κείμενα τα οποία θέτουν στο επίκεντρο τη μητρότητα. Πρεμιέρα με το έργο του Ευγένιου Ο’ Νιλ «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» (Μέρος Α΄ – Ο γυρισμός) σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη. 20/2, στις 5 μ.μ. στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364.

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί μια σειρά κεραμικών μεγάλης κλίμακας του Θίαστερ Γκέιτς στις αίθουσες των Προϊστορικών, Κλασικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού, με τίτλο «Vessels/Αγγεία». Εως 30/4, Κουμπάρη 1.  

Το 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιού συνεχίζεται με δύο θρυλικά παραμύθια: τον «Πίτερ Παν» σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου και την «Κοκκινοσκουφίτσα» σε σκηνοθεσία της Ελενας Μαυρίδου. Ιντεάλ, Πανεπιστημίου 46. Από 20/2.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) διοργανώνει για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι αφιέρωμα, με τίτλο «Σιωπές αιχμαλώτων». Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Η φωτογραφία διαβάζει Ντοστογιέφσκι», με τη συμμετοχή 27 φωτογράφων από όλη την Ελλάδα, και έκθεση εικαστικών βιβλίων με τίτλο «Artists Books: Φέοντορ Ντοστογιέφσκι». Εως 26/2, Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca, Βασιλίσσης Ολγας 182.

Μία ηθοποιός ετοιμάζει δύο μονολόγους πάνω σε δύο εντελώς διαφορετικές γυναίκες με κοινό σημείο τον έρωτά τους για τον ίδιο άντρα. Οι μονόλογοι του Στέφανου Παπατρέχα «Φροσύνη» και «Πασού» παρουσιάζονται στο θέατρο Αβατον. Από 21/2 κάθε Δευτέρα και Τρίτη, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός.

Το «Καμπαρέ των ζώων» των Γιώργη Χριστοδούλου και Αριστείδη Μαράντου, μια μουσική παράσταση για παιδιά από 4 ετών, παρουσιάζεται από αύριο και για 4 Κυριακές στο Red Jasper Cabaret Theatre. Στις 12 το μεσημέρι, Κεφαλληνίας 18.

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα μοιράζονται τη σκηνή του Anodos Live Stage, με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και αγαπημένα κομμάτια του λαϊκού ρεπερτορίου. Πειραιώς 183.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή