Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (14/05)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (14/05)

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη στο βιβλίο «Το αίμα της αγάπης» (εκδ. Αγρα) του Παντελή Μπουκάλα, η παράσταση «Το σφαγείο του έρωτα» παρουσιάζεται στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ. (Κυριακή 8 μ.μ.), Κεφαλληνίας και Κυκλάδων 11.

Εργα Σούμαν, Μπραμς, Ράινεκε και Χερτσόγκενμπεργκ ερμηνεύει απόψε, στο Μέγαρο Μουσικής, το Τρίο «Εκφρασις» των Νίκου Σπίνουλα (κόρνο), Βαγγέλη Χριστόπουλου (όμποε) και Ναταλίας Μιχαηλίδου (πιάνο). Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Ο Γιώργος Ν. Σταθόπουλος παρουσιάζει τη Δευτέρα στο Μουσείο Μπενάκη το βιβλίο «Συλλογή Γιώργου Ν. Σταθόπουλου. Με αυτοβιογραφικές αφηγήσεις». Θα μιλήσουν οι Κώστας Βαρώτσος, Στέφανος Δασκαλάκης, Σταμάτης Κριμιζής και Κατερίνα Σταθοπούλου. Συντονίζει ο Μάριος Μπαχάς. Στις 7.30 μ.μ., Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου παρουσιάζει απόψε, στον Σταυρό του Νότου Plus, ένα μουσικό πρόγραμμα με κομμάτια από τη νέα της δισκογραφική δουλειά, παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα, αλλά και τραγούδια νεότερων δημιουργών. Μαζί της η Μαρία Φασουλάκη. Στις 10 μ.μ., Θαρύπου 37.

Η παράσταση «Νίκη, απόψε στο πάρτι», μια δραματουργική μεταγραφή του θεατρικού κειμένου της Νίκης Τριανταφυλλίδη «Πάρτι στο σπίτι της Ελισάβετ ΙΙ», κάνει πρεμιέρα απόψε στο θέατρο Φούρνος, σε σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη. Ερμηνεύει η Νάνα Παπαδάκη. Στις 9 μ.μ., Μαυρομιχάλη 168.

Τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν τη Δευτέρα το βιβλίο «Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις». Θα μιλήσουν οι συγγραφείς του βιβλίου, Αγγελος Συρίγος (υφυπουργός Παιδείας και αν. καθηγητής του Παντείου) και Ευάνθης Χατζηβασιλείου (καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γ.γ. του Ιδρύματος της Βουλής). Στις 7 μ.μ., Κηφισίας 310.

Η παράσταση «Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Βίλιας Χατζοπούλου, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα στο θέατρο Αλφα. Παίζουν οι Ηλίας Βαλάσης, Κατερίνα Γεωργιάδου, Δώρα Γιαννακοπούλου, Μαρία Καλαμποκιά κ.ά. Στις 9 μ.μ., Πατησίων 37.

​​​​​​Κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Μαΐου, ο Σπύρος Γραμμένος και ο Κωνσταντίνος Πουλής παρουσιάζουν από τη σκηνή του «Ορφέα» τη μουσική, σατιρική παράσταση «Πεταμένα λεφτά». Μαζί τους ο Γιάννης Ταυλάς. Στις 9.30 μ.μ., Φωκίωνος Νέγρη 25.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή