Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (17/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (17/05)

Το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Αμερικάνικος βούβαλος», με ήρωες τρεις μικροαπατεώνες που θέλουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι του αμερικανικού ονείρου, ανεβαίνει στο θέατρο Φούρνος, σε μετάφραση Δημήτρη Τάρλοου και σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Αμερικάνικος βούβαλος», με ήρωες τρεις μικροαπατεώνες που θέλουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι του αμερικανικού ονείρου, ανεβαίνει στο θέατρο Φούρνος, σε μετάφραση Δημήτρη Τάρλοου και σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Παίζουν οι Χριστόδουλος Στυλιανού, Πάρης Σκαρτσόλιας και ο σκηνοθέτης. Στις 9 μ.μ., Μαυρομιχάλη 168.

Η έκθεση της Δάφνης Κωστοπούλου με τίτλο «Under the Microscope» και με έργα που εμπνέονται από τις αφανείς ιδιότητες της ζωής και της ανθρώπινης φύσης, εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Ευριπίδης». Από τις 12 το μεσημέρι, Ηρακλείτου και Σκουφά.

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η παράσταση «Το τελευταίο καλοκαίρι – Ο Φαλκόνε και ο Μπορσελίνο 30 χρόνια μετά…», μια ιδέα του Σιμόνε Λούλιο σε σκηνοθεσία Κιάρα Καλεγκάρι, παρουσιάζεται στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 206.

Μνημειακά πορτρέτα γυναικών, στα οποία ανιχνεύονται η δύναμη της ομορφιάς, η ανάγκη για προστασία, η μαγεία της μεταμόρφωσης, η απειλή και ο θάνατος, περιλαμβάνει η έκθεση της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη «Crystal Gazer», που εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Σκουφά». Στις 5 μ.μ., Σκουφά 4.

Η παράσταση χορού «10: Θέλει καθημερινό πότισμα η ελευθερία μάτια μου», σε χορογραφία της Αρτέμιδος Λαμπίρη, παρουσιάζεται μέχρι σήμερα στο θέατρο Θησείον. Στις 9 μ.μ., Τουρναβίτου 7.

Το έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Λα πουπέ» επιστρέφει στο θέατρο Σφενδόνη σε νέο ανέβασμα, με τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία της Αννας Κοκκίνου. Στις 9 μ.μ., Μακρή 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή