Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (18/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (18/05)

Ηχογραφημένες μαρτυρίες των προσφύγων της Μικράς Ασίας, φωτογραφικό υλικό, άρθρα εφημερίδων και άλλα τεκμήρια περιλαμβάνει η έκθεση «Θυμάμαι το ’22», που παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχογραφημένες μαρτυρίες των προσφύγων της Μικράς Ασίας, φωτογραφικό υλικό, άρθρα εφημερίδων και άλλα τεκμήρια περιλαμβάνει η έκθεση «Θυμάμαι το ’22», που παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία». Από τις 10 π.μ., Πειραιώς 100.

Η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου «Φράνκενσταϊν – Ο Χαμένος Παράδεισος», που εμπνέεται από το εμβληματικό μυθιστόρημα της Μέρι Σέλεϊ προκειμένου να μιλήσει για τα τέρατα της σημερινής καθημερινότητας, ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στις 8.30 μ.μ., Συγγρού 107.

Ο δεξιοτέχνης ουτίστας Κυριάκος Καλαϊ-τζίδης και το τρίο του συναντιούνται με τη Λιβανέζα τραγουδίστρια Γάντα Σμπέιρ στο Μέγαρο Μουσικής για μια συναυλία με τίτλο «Στα κύματα της Μεσογείου» και με συνθέσεις από τη δισκογραφία τους, μαρωνίτικους ύμνους, αλλά και τραγούδια από τη μεσογειακή μουσική κληρονομιά. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Καινούργια γλυπτά από ακρυλικό γυαλί, ενταγμένα σε αλληλουχίες ρευστών σχημάτων που μοιάζουν σαν να αψηφούν τη βαρύτητα, περιλαμβάνει η πρώτη ατομική έκθεση της Μπέρτα Φίσερ, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Bernier/Eliades, παρουσία της καλλιτέχνιδος. Από τις 6 μ.μ., Επταχάλκου 11.

Ενα μουσικό αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο παρουσιάζουν στο Christmas Theater οι Χρήστος Θηβαίος και Δημήτρης Καρράς, με τη συμμετοχή των Δήμητρας Γαλάνη, Φοίβου Δεληβοριά, Δημήτρη Μητσοτάκη και Βασίλη Σπυρόπουλου. Στις 9 μ.μ., Βεΐκου 137.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή