Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (31/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (31/05)

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πρόγραμμα εμπνευσμένο από κοσμογονικές «Επαναστάσεις», με έργα των Πολ Ταφανέλ, Τάκη Καλογερόπουλου, Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και Τζορτζ Γκέρσουιν, ερμηνεύει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Θα προηγηθεί ξενάγηση στο Μουσείο. Στις 8 μ.μ., Πειραιώς 100.

Το θεατρικό έργο της Λείας Βιτάλη «Το γεύμα» παρουσιάζεται για μια τελευταία παράσταση από την ομάδα ΑΣΙΠΚΑ στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπίτου. Στις 9 μ.μ., Κεφαλληνίας και Κυκλάδων 11.

Με το «Μετέωρο βήμα του πελαργού» (1991) συνεχίζεται το αφιέρωμα του 12ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, που διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Προλογίζει η Ειρήνη Στάθη. Στις 9.15 μ.μ., Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου.

Η ατομική έκθεση της Μαργαρίτας Πέτροβα με τίτλο «Wallen Lands» και με έργα μεικτής τεχνικής που προτρέπουν τον θεατή να ακολουθήσει ένα ταξίδι προς νέους τόπους μέσα από τη μετάλλαξη οικείων εικόνων, εγκαινιάζεται στην γκαλερί «7». Στις 7 μ.μ., Σόλωνος 20.

Διάλεξη με τίτλο «Ιάννης Ξενάκης και αλγοριθμική μουσική» δίνει απόψε στον πολυχώρο του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής, ο ερευνητής της επιστήμης της πληροφορικής, εκπαιδευτικός και μουσικός Βασίλης Μάναρης. Στις 7 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Οι King Gizzard & The Lizard Wizard ανεβαίνουν σήμερα και αύριο στη σκηνή του Gagarin 205 για δύο συναυλίες με κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία τους. Λιοσίων 205.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή