Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (16/07)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (16/07)

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική του εκδοχή των «Περσών» του Αισχύλου παρουσιάζει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ο Δημήτρης Καραντζάς, θέτοντας ερωτήματα για το τι συνιστά «κοινωνία» και τι ισότιμη συμπερίληψη όλων των πολιτών. Παίζουν οι Ρένη Πιττακή, Χρήστος Λούλης, Γιώργος Γάλλος, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Κλίνης, Αλεξία Καλτσίκη κ.ά. Στις 9 μ.μ.

Στο θέατρο Αλσος παρουσιάζεται η επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Τι ζούμε, ρε;;;» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη και χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού. Παίζουν οι Θανάσης Αλευράς, Κρατερός Κατσούλης, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Αντώνης Λουδάρος κ.ά. Στις 8.30 μ.μ.

Η Nina Kraviz, εκπρόσωπος της techno σκηνής, εμφανίζεται σε μια μοναδική συναυλία στο Bolivar του Αλίμου. Μαζί της οι Mikee και Manolaco b2b Stefano Di Miceli. Στις 8.30 μ.μ.

Oι Gadjo Dilo επιστρέφουν στο Roof Stage του Gazarte με τον ιδιαίτερο «Manouche De Grec» ήχο τους, ένα πάντρεμα της μουσικής παράδοσης της gypsy jazz με το ηχόχρωμα της ελληνικής μουσικής. Στις 10 μ.μ.

Επειτα από έξι χρόνια σιωπής, οι Moderat επέστρεψαν στη δισκογραφία με το άλμπουμ More D4ta, το οποίο θα παρουσιάσουν στο Ηρώδειο μαζί με τις παλαιότερες επιτυχίες τους σε μία και μοναδική συναυλία. Σήμερα στις 9 μ.μ.

Στο πλαίσιο του κύκλου Layers οf Street, που είναι αφιερωμένος στη hip hop και street χορευτική κουλτούρα, ο διεθνώς καταξιωμένος Ελληνας χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης συναντάει στο Φεστιβάλ Αθηνών οκτώ από τους καλύτερους χορευτές της ελληνικής hip hop σκηνής και δημιουργεί τους «Αξονες». Στην Πειραιώς 260 και ώρα 9 μ.μ.

Την παράσταση «Ρίζες από βαμβάκι» της Κάλλιας Παπαδάκη παρουσιάζει το Φεστιβάλ Αθηνών στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Εμπνευσμένη από τον «Αίαντα» του Σοφοκλή, η παράσταση εκτυλίσσεται σε ένα χωριό του Εβρου το 1978. Παίζουν οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Βαγγέλης Αμπατζής, Μαρία Κεχαγιόγλου, Δημήτρης Μοθωναίος κ.ά. Στις 9.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή