Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (21/07)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (21/07)

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση «Οι παστρικές», που φωτίζει τη μετεγκατάσταση των νεαρών Μικρασιατισσών στον ελλαδικό χώρο, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, στο πλαίσιο του θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Κείμενο και σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη. Στις 9 μ.μ., Αρχαία Δωδώνη.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Rockwave, οι Placebo παρουσιάζουν στην Τεχνόπολη μια συναυλία με κομμάτια από την εικοσαετή δισκογραφία τους. Στις 7.30 μ.μ., Πειραιώς 100.

Η ομαδική έκθεση «H Αίγινα του Κωνσταντίνου Γαλάνη», με έργα εικαστικών που συνδέθηκαν με το νησί του Αργοσαρωνικού και με τον τιμώμενο, εμβληματικό ζωγράφο του, παρουσιάζεται στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας. Από τις 10 π.μ., Σπύρου Ρόδη 16.

Αφιερωμένη στις σύγχρονες μουσικές τάσεις, η ενότητα Music Escapades του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζεται με μια συναυλία της Παυλίνας Βουλγα-ράκη. Στις 9 μ.μ., Συγγρού 364.

Βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Παπαγκίκα, η μουσικοθεατρική παράσταση «Γυναίκα πρόσφυγας» παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, στο πλαίσιο του «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ανδρέας Κατσιγιάννης. Στις 9 μ.μ., Γιτάνη Θεσπρωτίας.

Η έκθεση «Θαλασσογραφίες. Από τη συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος», με έργα θαλασσογράφων όπως οι Ιωάννης Αλταμούρας, Κωνσταντίνος Βολανάκης, αλλά και Σοφία Λαζαρίδου, Κωνσταντίνος Μαλέας, Σωτήρης Σόρογκας κ.ά., φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στην Ερμούπολη Σύρου. Από τις 7 μ.μ., Παπαδάμ 3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή