Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Την «Τόσκα» του Πουτσίνι παρουσιάζει στο Ηρώδειο, από σήμερα μέχρι την Κυριακή, η Εθνική Λυρική Σκηνή. Διευθύνει ο Φιλίπ Ογκέν. Ερμηνεύουν οι Κριστίνε Οπολάις (και Λιάνα Χαρουτουνιάν στη δεύτερη διανομή), Δημήτρης Πλατανιάς (και Τάσης Χριστογιαννόπουλος) κ.ά. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την «Τόσκα» του Πουτσίνι παρουσιάζει στο Ηρώδειο, από σήμερα μέχρι την Κυριακή, η Εθνική Λυρική Σκηνή. Διευθύνει ο Φιλίπ Ογκέν. Ερμηνεύουν οι Κριστίνε Οπολάις (και Λιάνα Χαρουτουνιάν στη δεύτερη διανομή), Δημήτρης Πλατανιάς (και Τάσης Χριστογιαννόπουλος) κ.ά. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Εκδήλωση με θέμα την επιρροή της Μικράς Ασίας στην ανδριώτικη μουσική διοργανώνει στην Ανδρο, το Σάββατο, ο Φιλοπρόοδος Ομιλος «το Γαύριο». Θα μιλήσει ο δρ Εθνομουσικολογίας Χάρης Σαρρής, θα προβληθούν αποσπάσματα μουσικών ντοκιμαντέρ, ενώ η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακή μουσική και χορό. Στις 9 μ.μ., Λιμάνι Γαυρίου.

Μια συμφωνική εκδοχή του «Dark Side of the Moon» των Pink Floyd παρουσιάζει στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τον Στάθη Σούλη. Στις 9 μ.μ., Συγγρού 364.

Η Ουκρανή ποιήτρια Ιγια Κίβα (φωτ.), ο Αμερικανός ομότεχνός της Κρίστοφερ Μπάκεν, ο Τούρκος ποιητής Λεβέντ Καρατάς, αλλά και οι Κώστας Καναβούρης, Χρύσα Σπυροπούλου, Ευγενία Μπογιάνου και άλλοι δέκα λογοτέχνες συμμετέχουν στο 8ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου, που ξεκινάει σήμερα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ποιητή Ντίνου Σιώτη. Από τις 9 μ.μ., Χώρα, Γύρλα και Αρνάδος Τήνου.

Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη παρουσιάζεται στο 8ο Φεστιβάλ Δάσους, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Ερμηνεύουν οι Μαρία Πετεβή, Ιωάννα Παππά, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ακης Σακελλαρίου κ.ά. Στις 9.30 μ.μ., Δάσος Σέιχ Σου.

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης-1
«Τόσκα» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Φωτ. Α. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή