Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (03/08)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (03/08)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 51 έργα, των Ιωάννη Αλταμούρα, Κωνσταντίνου Βολανάκη, Αιμίλιου Προσαλέντη, αλλά και Σοφίας Λαζαρίδου, Πάρι Πρέκα, Σωτήρη Σόρογκα κ.ά., περιλαμβάνει η έκθεση «Θαλασσογραφίες. Από τη συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος», που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη Σύρου. Από τις 7 μ.μ., Παπαδάμ 3.

Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, παρουσιάζεται στο θέατρο «Ερωφίλη», στο Ρέθυμνο. Ερμηνεύουν οι Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ιωάννα Παππά, Μαρία Πετεβή, Ακης Σακελλαρίου κ.ά. Στις 9.30 μ.μ., Χαιρώνειας 15.

Με τις εμφανίσεις των σολίστ Κέικο Γιαμαγκούτσι (βιολί), Σοφία Γκονζάτο (βιόλα ντα γκάμπα), Ροζάριο Κόντε (θεόρμπο) κ.ά. ολοκληρώνεται απόψε, στη Villa Forestata, το Μπουτίκ Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κεφαλονιάς. Στις 8.30 μ.μ., Κουβαλάτα.

Η έκθεση του Σπύρου Γρατσία «Black & White», με ασπρόμαυρα σχέδια στα οποία επιχειρείται να αποτυπωθούν μυθικές μορφές, επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αλλά και η προσμονή για ένα καλύτερο, μεταπανδημικό μέλλον, εγκαινιάζεται στην «Κυκλαδία», στη Νάξο. Στις 7 μ.μ., Δαμαλάς Νάξου.

Η παράσταση «Ο Καραγκιόζης μάγος της Ανατολής» παρουσιάζεται από τον καραγκιοζοπαίκτη Γιάννη Νταγιάκο στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο της έκθεσης «1922-2022. Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει με το τραίνο». Στις 9 μ.μ., Πάρκο ΟΣΕ.

«1922-2022 Επέτειος Μικρασιατικού Ελ-ληνισμού» είναι ο τίτλος της έκθεσης της 28ης διοργάνωσης του θεσμού «Πλόες»,που παρουσιάζεται στο Ιδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως στην Ανδρο. Από τις 10.30 μ.μ., Χώρα Ανδρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή