Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινώντας το αθηναϊκό κομμάτι της περιοδείας της, η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων. Παίζουν οι: Μαρία Πετεβή, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ιωάννα Παππά, Ακης Σακελλαρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου κ.ά. Στις 9 μ.μ., οδός Ταταούλων.

Βασισμένη σε μαρτυρίες προσφύγων του 1922 και σε γραπτά του Γιώργου Σεφέρη, η «Εξοδος», μια μουσική παράσταση της Φένιας Παπαδόδημα που συνομιλεί με την ψηφιακή ζωγραφική του Γιώργου Κόρδη, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Στις 8 μ.μ., Λεωφ. Στρατού 2.

Μουσικές επιλογές από την εποχή του με τα «Ξύλινα σπαθιά» μέχρι τον τελευταίο δίσκο του, «Το μαύρο κουτί», παρουσιάζει ο Παύλος Παυλίδης μαζί με τους Hotel Alaska, στο Θέατρο Μυθωδία στο Ρέθυμνο. Στις 9 μ.μ., Γεράνι Ρεθύμνου.

Η ατομική έκθεση της Αγάπης Φεσατίδου-Ψαρράκη με τίτλο «Οι παραθεριστές» και με έργα που αποτυπώνουν έναν πολύχρωμο κόσμο, κατάστικτο από συμβολικά στοιχεία και έμβια μοτίβα, παρουσιάζεται στην γκαλερί Βουρκαριανή της Κέας. Από τις 11 π.μ., Αγιοι Ανάργυροι Βουρκαρίου Κέας.

Αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι, η παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» παρουσιάζεται στο Θέατρο «Ορέστης Μακρής», στη Χαλκίδα, σε σκηνοθεσία της Εφης Μπίρμπα και ερμηνεία της ίδιας και του Αρη Σερβετάλη. Στις 9 μ.μ., Πάρκο του Λαού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή