Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (03/09)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (03/09)

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φωτογραφική έκθεση «Μπάλτιζα Work in Progress», με φωτογραφίες των Eλλης Παπαδημητρίου και Δημήτρη Παπαδήμου που απαθανατίζουν τους καραβομαραγκούς και την ξυλοναυπηγική των Σπετσών την περίοδο 1930-1960, εγκαινιάζεται σήμερα στο Poseidonion Grand Hotel. Στις 8 μ.μ., Ντάπια.

Βασισμένη στο ομώνυμο, βραβευμένο παιδικό βιβλίο της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, η παράσταση «Ο μεγάλος αποχαιρετισμός» παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στις 8 μ.μ. στο Βυζαντινό Μουσείο Aργους. Σκηνοθετεί ο Πάρης Μαντόπουλος.

Η μουσική παράσταση «Θύμησες!», με αγαπημένους Eλληνες ηθοποιούς να ερμηνεύουν τα 18 τραγούδια που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε παραχωρήσει στο «Σπίτι του Ηθοποιού», παρουσιάζεται απόψε στο Ηρώδειο. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η ιστορική πορεία του Ισλαχανέ –από οθωμανική τεχνική σχολή ορφανών σε κατάλυμα προσφύγων, εκπαιδευτήριο και έπειτα εργοστάσιο– γίνεται αφορμή για δέκα θεατρικά «ταχυδράματα», γραμμένα από σημαντικούς συγγραφείς και σκηνοθετημένα από τον Νίκο Διαμαντή, που παρουσιάζονται τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στον χώρο του ιστορικού συγκροτήματος και στον Αγιο Νικόλαο τον Ορφανό, στη Θεσσαλονίκη.

Τη μουσική παράσταση «Απέναντι», σε μουσική και στίχους του Αντώνη Απέργη, καθώς και το ανθολόγιο έργων «Περάσματα», σε επιμέλεια Κορνήλιου Σελαμσή και με σολίστ τη Σαβίνα Γιαννάτου, ερμηνεύουν απόψε οι Chóres, υπό τη διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, στο Κηποθέατρο Παπάγου. Στις 9 μ.μ., Κορυτσάς και Παπάγου.

Επικεντρωμένη στις τελευταίες, δραματικές ημέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η παράσταση «Το αίνιγμα του χαμένου θεού», ένα θεατρικό αναλόγιο με μουσική, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Χριστόφορου Χριστοφή, παρουσιάζεται απόψε στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Φρύνιχος, στους Δελφούς.

Μια αναδρομή στις συνθέσεις και στα τραγούδια της ζωής του, παρέα με εκλεκτούς καλεσμένους και με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει τη Δευτέρα στο Ηρώδειο ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή