Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (15/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (15/09)

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση σκίτσων του Γάλλου καλλιτέχνη Νικολά Ουμπές με τίτλο «1922/2022, τα προσφυγικά» και με θέμα τα κτίρια σε γειτονιές της Αττικής που στέγασαν τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής, εγκαινιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Στις 7 μ.μ., Σίνα 31.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή του, το 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κατηφορίζει στην Αθήνα και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, όπου θα προβληθούν από σήμερα όλες οι ταινίες του Εθνικού Διαγωνιστικού του προγράμματος. Από τις 8.30 μ.μ., Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου.

Η αναδρομική έκθεση της Oπυς Ζούνη (1941-2008) με τίτλο «Η θεωρία των σχημάτων» και ζωγραφικά έργα, γλυπτά και κατασκευές της από το 1970 ώς το 2007, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Roma. Στις 5 μ.μ., Ρώμα 5.

Σμυρναίικα, πολίτικα, ανατολίτικα, αλλά και δικά του εμβληματικά τραγούδια, όπως το «Ζεϊμπέκικο», περιλαμβάνει η μουσική παράσταση «Βάλε στα όργανα φωτιά», που παρουσιάζει ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στου Ρέντη. Στις 8.30 μ.μ., Νάξου και Σταυράκη.

Μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στον Μιχάλη Κακογιάννη και στο έργο του, με τίτλο «Ο κόσμος του – Ο κόσμος μας», που περιλαμβάνει από σκηνικά εμβληματικών ταινιών του μέχρι την κάμερά του, εγκαινιάζει το Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στις 8 μ.μ., Πειραιώς 206.

Με τα ζητήματα της φυσικής καταστροφής και της θραυσματικής διάσωσης του περιβαλλοντικού ιστού μέσω της τέχνης συνομιλούν τα έργα της ομαδικής έκθεσης «Five Elements», που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Arte Visione. Στις 8 μ.μ., Πηλίου 5.

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (15/09)-1
Eκθεση του Νικολά Ουμπές, «1922/2022, τα προσφυγικά» στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή