Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (23/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (23/09)

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θεματική έκθεση για μικρούς και μεγάλους «Οι θεοί του Ολύμπου», με εκθέματα, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, wall mapping, διαδραστικά acts κ.ά., που συμβάλλουν στη βαθύτερη κατανόηση των συμβολισμών της ελληνικής μυθολογίας, ξεκινάει στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Από τις 9 π.μ., Πειραιώς 254.

Η συναυλία «1821, Ελληνική Επανάσταση και μελοποιημένη ποίηση», με τα βραβευμένα έργα του ομώνυμου διαγωνισμού λυρικού τραγουδιού που διοργάνωσαν η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών, παρουσιάζεται απόψε στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Στις 8.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Συνολικά ογδόντα εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό περιλαμβάνει η φετινή Athens Art Book Fair, η ετήσια έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, που εγκαινιάζεται στο Ωδείο Αθηνών. Από τις 7 μ.μ., Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19.

Οι Σκωτσέζοι Belle & Sebastian, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της indie pop, ανεβαίνουν στη σκηνή του Anodos club για μια συναυλία με κομμάτια από όλη τη δισκογραφία τους και από το τελευταίο τους άλμπουμ, «A bit of previous». Στις 8.30 μ.μ., Πειραιώς 183.

Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, παρουσιάζεται στο θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη. Παίζουν οι: Μαρία Πετεβή, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ιωάννα Παππά, Ακης Σακελλαρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου κ.ά. Στις 9 μ.μ., Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27.

Hμερίδα με θέμα «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη» διοργανώνεται στην Ιόνιο Ακαδημία της Κέρκυρας και ώρα 10 π.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή