Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (13/10)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (13/10)

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δημήτρης Μπαμπίλης σκηνοθετεί την παράσταση «Θηβαΐδα ή Τα αδέλφια εχθροί» που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στη μετάφραση, ο Ανδρέας Στάικος. Πέμπτη – Κυριακή, 9.15 μ.μ. Σκηνή Ωμέγα, Ηρ. Πολυτεχνείου 32 και Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς.

To Platforms Project (φωτ.), το avant-garde εικαστικό γεγονός της πόλης, γιορτάζει φέτος, από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου, τα 10 χρόνια παρουσίασής του με πολλές δράσεις και πάρτι. Μεταξύ άλλων, η καλλιτέχνις Γρηγορία Βρυττιά συμμετέχει με την ξεχωριστή, ωριαία περφόρμανς «Το Ανθρώπινο Αντικείμενο». Στις 8 μ.μ. Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης.

Εγκαίνια απόψε για την έκθεση του φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη με τίτλο «Οψόμεθα εις Φιλίππους» στην γκαλερί Bernier/Eliades. Ο φωτογράφος, μετά τα «Αθως/Τα Χρώματα της Πίστης» και «Αρχιπέλαγος», παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά, ένα ταξίδι στα Τενάγη του Παγγαίου, μια περιοχή που συνδυάζει τη μνημειακότητα με το θρησκευτικό προσκύνημα, πεδίο μαχών και τόπο καταγωγής του. Επταχάλκου 11, Θησείο, από τις 7 μ.μ.

Η Δάφνη Πανουργιά τραγουδάει στη συναυλία «Για μια χαμένη Πολιτεία – Σμύρνη», που παρουσιάζεται στο Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο αποτύπωμα που άφησε η Καταστροφή της Σμύρνης στη λογοτεχνία, την ποιητική και αφηγηματική γραφή. Στις 8.30 μ.μ. Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, Αθήνα.

Ο κύκλος «Ελληνες σολίστ» συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η πρώτη συναυλία είναι αφιερωμένη σε έργα για τρίο με πιάνο. Στις 8.30 μ.μ. Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή