Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (19/10)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (19/10)

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα το απόγευμα η Μάρω Δούκα παρουσιάζει το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Να είχα, λέει, μια τρομπέτα». Μια εκδήλωση που διοργανώνουν τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης» και οι εκδόσεις «Πατάκη». Με τη συγγραφέα συζητάει η φιλόλογος και επιμελήτρια εκδόσεων Ελένη Κεχαγιόγλου. Στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης». Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι.

Απόψε πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Αριστερά της λύπης» (φωτ.), με έργα του Κυριάκου Κατζουράκη. Σημαντικός ζωγράφος της γενιάς του, σκηνογράφος, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, επηρέασε τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Δευτέρα – Παρασκευή 6 μ.μ. – 8 μ.μ. Σάββατο – Κυριακή 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 – 8 μ.μ. Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, Λ. Ιωνίας 96, Αλιμος.

Δεκαέξι σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από το έργο και τη σημαντική διαδρομή του Ιάκωβου Καμπανέλλη στις Τέχνες και τα Γράμματα. Η εικαστική έκθεση με τίτλο «Ιάκωβος Καμπανέλλης, το τετράπτυχο: θέατρο, κινηματογράφος, ποίηση, πεζός λόγος», που επιμελείται η ιστορικός τέχνης αρχαιολόγος Λουίζα Καραπιδάκη, ολοκληρώνεται σήμερα. Από τις 12 μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα.

Το έργο του Θοδωρή Αθερίδη «Μαθήματα κωμωδίας» παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά σε δική του σκηνοθεσία. Πρόκειται για κωμωδία που διεισδύει στον χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που επιθυμούν να μάθουν πώς να κάνουν κωμωδία. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Θοδωρής Αθερίδης, η Δήμητρα Ματσούκα, ο Αντώνης Κρόμπας, ο Δημήτρης Σαμόλης και η Αναστασία Τσιλιμπίου. Μικρό Παλλάς, Τετάρτη και Κυριακή, στις 8 μ.μ., Πέμπτη – Παρασκευή στις 9 μ.μ. Σάββατο 6-9 μ.μ.

Ενα φανταστικό ταξίδι σε ένα ουτοπικό σύμπαν παρουσιάζει «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή. Τετάρτη – Κυριακή στις 9 μ.μ. Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 Αθήνα, πλατεία Βικτωρίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή