Η νέα έκθεση του Αλέξανδρου Βασμουλάκη

Η νέα έκθεση του Αλέξανδρου Βασμουλάκη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρωτογνωρίσαμε στους δρόμους της Αθήνας, μέσα από τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του, οι οποίες έχουν φανατικούς θαυμαστές. Σε αντίθεση με άλλους street artists, οι οποίοι προτιμούν να ζουν στην αφάνεια, εκείνος κράτησε τη δημιουργική ορμή και τον αυθορμητισμό της τέχνης αυτής, αλλά δεν προσπάθησε ποτέ να κρυφτεί.

Ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης τελείωσε την ΑΣΚΤ και ανοιξε τα φτερά του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Παρότι δεν γύρισε ποτέ την πλάτη στο street art, οι εκθέσεις του σε γκαλερί δεν επικεντρώνονται σε αυτού του τύπου την εικαστική έκφραση.

Τα ζωγραφικά του έργα αποκαλύπτουν έναν ταλαντούχο καλλιτέχνη, που αισθάνεται εξίσου ασφαλής όταν φτιάχνει μια τοιχογραφία δεκάδων μέτρων και όταν περιορίζεται στο μέγεθος ενός συμβατικού πίνακα.

Αυτός είναι και ο λόγος που περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη έκθεσή του, που θα ανοίξει στις 8 Δεκεμβρίου στο κτίριο της λεωφόρου Αμαλίας 36, στο Σύνταγμα. Διοργανώνεται με τη βοήθεια της Art Expertise και με την επιμέλεια του Γιώργου Μπενία, με τίτλο «My eyes are seeing you».

Μέχρι τώρα, ο Βασμουλάκης ζωγράφιζε κυρίως γυναικείες φιγούρες ή και ζευγάρια. Στη νέα του έκθεση, εστιάζει περισσότερο την αφήγησή του στο αρσενικό. Τα καινούργια του έργα κοιτάζουν κατάματα τον θεατή, τον προτρέπουν σε ένα σιωπηλό διάλογο, σε μια γνωριμία με τον μύχιο εαυτό μας.

Γεννημένος το 1980, ο Βασμουλάκης είναι ένας καλλιτέχνης που ανέπτυξε γρήγορα ένα προσωπικό ιδίωμα, δεν φοβήθηκε την κρίση, δεν δίστασε να παίξει σε πολλά, διαφορετικά γήπεδα. Ενσαρκώνει πολλά από τα θετικά στοιχεία μιας νέας φουρνιάς καλλιτεχνών που αξίζουν την προσοχή μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή