Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Δωρεάν ξεναγήσεις στο ΜΜΣΤ

Θεσσαλονίκη

Δωρεάν είσοδο προσφέρει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί ειδική ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και την έκθεση αφιέρωμα στην ιστορική αίθουσα τέχνης ΔΕΣΜΟΣ.

EKΘΕΣΗ

Εμφαση στην αφαίρεση

Θεσσαλονίκη

Η γκαλερί Nitra  (Φιλίππου 51) παρουσιάζει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου την έκθεση «Other Abstractions» με τους καλλιτέχνες Olly Fathers (UK) – Anabel Leiner (DE) – David Wightman (UK) και Θεόδωρο Ζαφειρόπουλο και Βαγγέλη Θεοδωρίδη. Για τους συμμετέχοντες, η αφαίρεση δεν αποτελεί αυτοσκοπό, οι επιρροές της αναπαράστασης είναι συχνά φανερές, αλλά αποτέλεσμα μιας διαδικασίας πειραματισμού με νέα μέσα.

ΘΕΑΤΡΟ

«Καρυοθραύστης»

Θεσσαλονίκη

Τελευταία παράσταση σήμερα στις 12 μ. για τον «Καρυοθραύστη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συμπαραγωγή με τη σχολή χορού «Ασπα Φούτση». Το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι ζωντανεύει στηριγμένο στους μαθητές της σχολής, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στα παιδιά του Δημοτικού Ιδρύματος-Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Ο Αγιος Στυλιανός».

ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ

«Τα παπούτσια του Βαρύτονου»

Θεσσαλονίκη

Ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης πρωταγωνιστούν στο έργο του Δημήτρη Μπασλάμ «Τα παπούτσια του Βαρύτονου», μια παράσταση η οποία απευθύνεται εξίσου σε παιδιά και ενηλίκους, χάρη στο κείμενο αλλά και στην πρωτότυπη σκηνοθεσία του. Σήμερα και αύριο στις 9 μ.μ. στο θέατρο Blackbox, είναι οι δύο τελευταίες παραστάσεις.

ΔΡΩΜΕΝΟ

Η παράδοση ξαναζωντανεύει

Δράμα

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροποτάμου δίνει συνέχεια στο περίφημο δρώμενο των Αράπηδων. Στις 7 Ιανουαρίου, με την καθολική συμμετοχή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι θα ακούσουν τον οικείο ήχο της κουδούνας έτσι όπως θα συνοδεύει μοναδικά τα τραγούδια, τους χορούς, τα δρώμενα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι Opera Chaotique σε στυλ καμπαρέ

Οι Opera Chaotique συνεχίζουν τον Ιανουάριο τις εμφανίσεις τους ανά την Ελλάδα. Την Τρίτη, στη «Μαύρη Τρύπα» στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν τη νέα σουρεαλιστική παράσταση σε στυλ καμπαρέ: «Bukowski. Ποιήματα ενός πορνόγερου». Οι εκκεντρικοί τροβαδούροι ερμηνεύουν τραγούδια από την καινούργια τους δισκογραφική δουλειά «BUKOWSKI: Poems of a Dirty Old Man», πειραγμένες διασκευές από Tom Waits μέχρι Tiger Lillies και τις απολαυστικά σουρεαλιστικές ιστορίες τους με πρωταγωνιστές τη Μαρία Μαγδαληνή, το Φάντασμα της Oπερας και τον Μαρκήσιο ντε Σαντ.

ΧΑΝΙΑ

«Στην Κιβωτό των ονείρων»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και το Ιδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» παρουσιάζουν την έκθεση «Στην Κιβωτό των ονείρων» με έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου, σε επιμέλεια του ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη. Η έκθεση που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο θα διαρκέσει έως το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015. Ο Μιχάλης Μανουσάκης διάλεξε 76 έργα, πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά 19 καλλιτεχνών, για να τα μοιραστεί στη συνέχεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μαζί με αυτούς που συγκατοικεί στην ίδια ιστορία, στον ίδιο γεωγραφικό τόπο…

ΜΙΕΤ

Εκθεση καλλιτεχνικού πειραματισμού

Το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης

παρουσιάζει είκοσι πέντε καλλιτέχνες στην έκθεση «Αγορά & Δώρον» στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, στη Βίλα Καπαντζή, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Το θέμα της έκθεσης είναι ένα είδος καλλιτεχνικού πειραματισμού πάνω στην πράξη του «δίνω και λαμβάνω» καθώς και της «ανταλλαγής». Συμμετέχουν Αυστριακοί, Γερμανοί ή δραστηριοποιούμενοι σε γερμανόφωνες χώρες, αλλά και Ελληνες, που καταθέτουν τις εικαστικές τους απόψεις στο θέμα.

ΓΡΕΒΕΝΑ

«Βar-Κοντσέρτα» από τους String Demons

Επειτα από την εμφάνισή τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών τους ως «προσκεκλημένων» του Στέφανου Κορκολή στην Αθηναΐδα (Αθήνα), οι String Demons παρουσιάζουν τα «Βar-Κοντσέρτα», τα οποία μεταφέρονται εκτός Αθηνών. Aύριο έχουν συναυλία στο Fuit Art Cafe στα Γρεβενά. Οι String Demons είναι η Λυδία και ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης, παίζουν βιολί και βιολοντσέλο αντίστοιχα, έχοντας καταφέρει να εντάξουν στη μουσική τους πολλά διαφορετικά ακούσματα με υπέροχα αποτελέσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή