Επιλογές της εβδομάδας : Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας : Περιφέρεια

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σκοτεινή Μνήμη

Θεσσαλονίκη

Η σειρά περιπάτων με θέμα τον «Συγκλονιστικό 20ό αιώνα της Θεσσαλονίκης» συνεχίζεται στις 9/5, με οδηγό αυτή τη φορά τον Τάσο Παπαδόπουλο. Κινήματα, εξεγέρσεις, πολιτικές δολοφονίες και απώλειες που άλλαξαν την ταυτότητα της πόλης θα βρεθούν στο κέντρο της αναζήτησης. Στις 7 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

Θεσσαλονίκη

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Μαΐου η έκθεση με τίτλο «Αλφάβητος: Η Εικόνα των Γραμμάτων» του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, λιμάνι). Βασική παράμετρο της εικαστικής έρευνας του καλλιτέχνη αποτελεί η αναζήτηση των ορίων μεταξύ εικόνας – κειμένου, η διαδραστική και αλληλοσυμπληρούμενη σχέση τους.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ηρωες»

Θεσσαλονίκη

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, η μουσικοσατιρική παράσταση «Ηρωες», σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Ελένης Γκασούκα, παρουσιάζεται στο θέατρο Blackbox (Βασ. Ολγας 65 και Φλέμινγκ 2). Παίζουν οι: Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Καϊκής, Βίκυ Καρατζόγλου, Ματίνα Νικολάου κ.ά. Από 13 Μαΐου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φεστιβάλ Επιστημών

Θεσσαλονίκη

Το 1ο Thessaloniki Science Festival διεξάγεται στις 14-17/5 στο Περίπτερο 8 της Διεθνούς Εκθεσης και στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE. Το τριήμερο περιλαμβάνει εκδηλώσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες, εντυπωσιακά πειράματα, εργαστήρια, διαδραστικές εκθέσεις και διαγωνισμούς, καθώς και ενδιαφέρουσες ομιλίες, συζητήσεις, παραστάσεις και προβολές ταινιών.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φερνάντο Πεσόα

Θεσσσαλονίκη

Μια συναυλία-παράσταση αφιερωμένη στο έργο του ποιητή Φερνάντο Πεσόα θα παρουσιάσει το κουαρτέτο Plaza Ensemble σε συνεργασία με την τραγουδίστρια Ελσα Μουρατίδου και τον ηθοποιό Τάσο Παπαναστασίου στην απαγγελία των ποιημάτων. Το μουσικό μέρος θα περιλαμβάνει έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ταξιδεύει στην Ελλάδα

O Φοίβος Δεληβοριάς, ύστερα από μια σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων στην Αθήνα, μεταφέρει τη νέα του παράσταση με τίτλο «Ο μπάσταρδος γιος» σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θέμα της, τα ιδιότυπα 25α γενέθλιά του στον χώρο της μουσικής σκηνής, τα οποία γιορτάζονται με διασκευές παλαιότερων αλλά και με παρουσιάσεις πολλών ακυκλοφόρητων κομματιών της μέχρι τώρα πορείας του. Αυτή την Παρασκευή θα βρίσκεται στη μουσική σκηνή «Οδός Ονείρων» της Φλώρινας. Εναρξη στις 10.30 μ.μ., λεωφ. Κ. Καραμανλή 66. Είσοδος 15 ευρώ με ποτό.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εξιστόρηση της πορείας του νερού

Η Φανή Καραγιάννη δίνει ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Ηχος νερού», στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 13 Μαΐου. Τα έργα της συναυλίας υποστηρίζουν τον τίτλο της, καθώς είναι επιλεγμένα με το σκεπτικό της εξιστόρησης – πορείας του νερού. Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνδυασμό με απαγγελία χαϊκού, τα οποία θα προλογίζουν κάθε έργο, ενώ το σύνολο θα συνοδεύεται από θεματική έκθεση φωτογραφίας του Ν. Κουτούλα, εμπνευσμένη από τα πιανιστικά κομμάτια. Στις 9 μ.μ., στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15.

ΚΑΒΑΛΑ

Κύπρια μάνα αναζητεί τον γιο της

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας φιλοξενεί την Εταιρεία «Θεάτρου Ανάβασις» με το έργο του Μάκη Αντωνόπουλου «Η Αννα που περπατά στα σύννεφα…!». Η Αννα, μια Κύπρια μάνα, αναζητεί τον αγνοούμενο γιο της στα βάθη της Τουρκίας. Μονολογεί και ονειρεύεται. Ενα έργο όπου η κάθε μητέρα και η κάθε γυναίκα βρίσκει ένα κομμάτι της δικής της ζωής, ένα κομμάτι της δικής της ψυχής. Η σκηνοθεσία και η ερμηνεία είναι της Μαρίας Καραβία. Θα δοθούν 2 παραστάσεις, στις 11 και 13 Μαΐου, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΥΛΑΙΑ»

Η ιστορία ενός σκανδαλώδους έρωτα

Παρατείνονται έως τις 17 Μαΐου οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Αβελάρδος και Ελοΐζα» που ανεβάζει η Εταιρεία Θεάτρου Sforaris σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών. Η παράσταση που παίζεται στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης, αφηγείται την ιστορία του σκανδαλώδους για την εποχή έρωτα του θεολόγου Πέτρου Αβελάρδου και της μαθήτριάς του Ελοΐζας, στο μεσαιωνικό Παρίσι του 12ου αιώνα. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καλαβριανού. Παίζουν οι: Γιώργος Γλάστρας, Ελένη Κοκκίδου, Χριστίνα Μαξούρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή