Η Αλτσίνα και το τίμημα της μοναξιάς

Η Αλτσίνα και το τίμημα της μοναξιάς

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ιστορία της «Αλτσίνα» του Χέντελ, η παντοδύναμη μάγισσα, ως άλλη Κίρκη, είναι η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα στο εξωτικό νησί της. Μαζί με την αδελφή της Μοργκάνα σαγηνεύουν τους άτυχους ναυτικούς και όταν σβήσει η φλόγα του έρωτα τους μεταμορφώνουν σε ζώα και αντικείμενα. Ο νέος εραστής της Αλτσίνα είναι ο άτυχος Ρουτζέρο, τον οποίο όμως έρχονται να σώσουν ο δάσκαλός του Μελίσο και η γυναίκα του Μπρανταμάντε, ντυμένη άντρας. Επειτα από συγκρούσεις, φονικά και τεχνάσματα, τα μάγια της Αλτσίνα λύνονται, ο Ρουτζέρο και η Μπρανταμάντε φεύγουν και η μάγισσα από θύτης γίνεται θύμα και πληρώνει το τίμημα που προσπαθούσε να αποφύγει: τη μοναξιά.

Το μπαρόκ αριστούργημα του Χέντελ μεταφέρει η ομάδα Λυρικού Θεάτρου Ραφή στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση υπό τη μουσική διεύθυνση του τσεμπαλίστα Μιχάλη Παπαπέτρου. Με μαύρα γυαλιά και σκούρα κοστούμια εμφανίζονται στη σκηνή ο Μελίσο (Σωτήρης Τριάντης) και η Μπρανταμάντε (Αθηνά Καστρινάκη) στο σύγχρονο βασίλειο της κτητικής Αλτσίνα (Μιράντα Μακρυνιώτη). Από την αρχή αναδεικνύεται η σκοτεινή πλευρά του παραμυθιού που «σπάει» ευχάριστα από το μπαρόκ μουσικό σύνολο, το οποίο μας θυμίζει την εποχή που γράφτηκε το έργο και ανταποκρίνεται εξαιρετικά στην τολμηρή διάρκεια της δίωρης παράστασης. Παράλληλα με τους λυρικούς καλλιτέχνες οι εθελοντές ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους πρώην εραστές της Αλτσίνα, μεταμορφωμένοι σε ζώα και αντικείμενα, αναπτύσσουν τη δική τους δράση και εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες του θεάτρου επί της μικρής –για το έργο– σκηνής και περιφερειακά. Οι μονωδοί είναι εξαιρετικοί και η αμεσότητα με το ζεστό κλίμα που δημιουργείται μεταξύ ερμηνευτών και κοινού λόγω του θεάτρου είναι τα σωστά συστατικά για να υποκύψεις στη σαγήνη της Αλτσίνα.

​​«Αλτσίνα», Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, Κυκλάδων και Κεφαλληνίας, έως 16/6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή