Μια μελωδική περιπλάνηση στον κόσμο

Μια μελωδική περιπλάνηση στον κόσμο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα όμορφο νησί, δεκαεπτά νέοι ταλαντούχοι μουσικοί από 10 διαφορετικές χώρες και ένα περίφημο αρχαίο θέατρο: τα συστατικά για ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό φεστιβάλ είναι όλα εκεί και όπως αποδεικνύει το Samos Young Artists Festival, που διοργανώνεται στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου στη Σάμο, φθάνουν και περισσεύουν. Το ποικίλο πρόγραμμα μουσικής αποτελεί μείγμα από διάφορα στυλ και εποχές. Στην ουσία, πρόκειται περισσότερο για μια περιπλάνηση στον κόσμο. Με καλλιτέχνες με έντονα διαφορετικές κουλτούρες, προερχόμενους από διάφορες χώρες, ευρωπαϊκές και μη, στο κομβικό σημείο που βρίσκεται το νησί της Σάμου –ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία– στήνεται μία «γέφυρα», μία στιγμή επικοινωνίας μεταξύ των χωρών, μία πλατφόρμα συνύπαρξης ίσως ή τουλάχιστον αλληλοκατανόησης μέσω της τέχνης. Αλλωστε η μουσική αποτελεί μία από αυτές τις λεγόμενες «παγκόσμιες γλώσσες», οι οποίες μπορούν να διαβούν σύνορα και φαινομενικές διαφορές και αντιθέσεις.

Στις δύο μέρες που απέμειναν για την ολοκλήρωση του φεστιβάλ, έχουμε ισάριθμες πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, απόψε στις 8.30 μ.μ., ο νεαρός αλλά ήδη διακεκριμένος Βρετανός πιανίστας Αλεξάντερ Ούλμαν θα παρουσιάσει ένα προσωπικό κονσέρτο. Αντιθέτως αύριο Σάββατο, το φεστιβάλ θα κλείσει με μία πιο έθνικ βραδιά αφιερωμένη στη μουσική του κόσμου. Εκεί δράση θα αναλάβουν οι Guy Mintus (πιάνο), Yinon Muallem (κρουστά), Derya Turkan (πολίτικη λύρα) και Ευγένιος Βούλγαρης (τοξωτός ταμπουράς). Ωρα έναρξης επίσης στις 8.30 μ.μ. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ διοργανώνονται και χρηματοδοτούνται από το Ιδρυμα Schwarz. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι και φέτος ο Daniel Nodel, πρώτο βιολί της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βαυαρικού Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού.

​​Εισιτήρια 5 ευρώ. Παιδιά, φοιτητές και άνεργοι δωρεάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή