Η ηλεκτρονική ζωγραφική της Λεώνης Γιαγδζόγλου

Η ηλεκτρονική ζωγραφική της Λεώνης Γιαγδζόγλου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ. Η Λεώνη Γιαγδζόγλου καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα σε αντιθετικές δυνάμεις. Στην ομαδική έκθεση με τίτλο «Togethere4», στην οποία συμμετέχει η εικαστικός μαζί με τη Σοφία Γαϊτάνη, τον Πάνο Απέργη και τον Γιώργο Σύριγα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, παρουσιάζει δύο ομάδες έργων.

Η πρώτη ενότητα έχει τίτλο «Memorability» και συμπεριλαμβάνει 54 δημιουργίες, οι οποίες είναι οι εκτυπώσεις από σχέδια που έχουν γίνει σε ειδικό πρόγραμμα tablet. Χρησιμοποιώντας τα ακροδάχτυλά της στην οθόνη, φτιάχνει ένα δικό της οπτικό ημερολόγιο συναισθημάτων, μια προσωπική αφήγηση σε λευκό και μαύρο. Τα σχέδια αυτά που έχουν το μέγεθος της οθόνης τυπώνονται και τοποθετούνται σε πλέξιγκλας. «Ακόμα και όταν ζωγραφίζω χρησιμοποιώ τα δάκτυλά μου και όχι το πινέλο, διότι αυτή η χειρονομιακή γραφή μού δίνει μια αμεσότητα στην εικαστική έκφραση» λέει η καλλιτέχνις στην «Κ».

Η άλλη ενότητα έργων της είναι τα κεραμικά. Οι φόρμες τους είναι απλές αλλά τα χρώματα και τα γεωμετρικά τους μοτίβα έντονα.

Η Γιαγδζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970, σπούδασε στη Σχολή Βακαλό και συνέχισε στο Art Center College of Design στο Μοντέ της Ελβετίας. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας της δραστηριοποιήθηκε στην Γερμανία, ενώ αργότερα ίδρυσε στην Αθήνα την εταιρεία branding MILK. Εχει εκθέσει τη δουλειά της στην αίθουσα τέχνης Artshot.

Ο πειραματισμός με την ηλεκτρονική μορφή της ζωγραφικής έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο και η εικαστικός θεωρεί ότι είναι ένα γόνιμο πεδίο, στο οποίο θα συνεχίσει να εργάζεται στο μέλλον. Η έκθεση στην Μύκονο θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή