Το νέο Δ.Σ. του ΕΜΣΤ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς την τελική  διευθέτηση βαδίζει το θέμα της αλλαγής ηγεσίας στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να αποκλείσει κανείς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Ας δούμε τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες: αφενός ανακοινώθηκε η οριστική απομάκρυνση της Αννας Καφέτση και το νέο διοικητικό συμβούλιο, αφετέρου δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η ανάληψη της διευθυντικής θέσης από την Κατερίνα Κοσκινά. Η τελευταία, μάλιστα, σε συνέντευξή της χθες, υπογράμμισε ότι ναι μεν της έχει γίνει πρόταση από τον υπουργό Πολιτισμού, αλλά εκκρεμεί συνάντηση με τον κ. Κώστα Τασούλα για να διευκρινιστούν ορισμένα κομβικά θέματα για τη διαδοχή.

Στο νέο Δ.Σ. τοποθετήθηκε πρόεδρος ο αρχιτέκτων-μηχανικός Γεώργιος Παπαναστασίου, αντιπρόεδρος ο αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΚΤ, Αγγελος Αντωνόπουλος, (ο οποίος χρημάτισε μέλος και στο προηγούμενο Δ.Σ.). Ανάμεσα στα μέλη είναι η ιστορικός τέχνης Ολγα Μεντζαφού – Πολύζου, με πολυετή θητεία στην Εθνική Πινακοθήκη, ως διευθύντρια των συλλογών και μουσειολογικού προγραμματισμού. Παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτις της Πινακοθήκης Αβέρωφ. Επίσης είναι η Εφη Στρούζα, ιστορικός τέχνης, με πλουσιότατο βιογραφικό σε εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στα μέλη βρίσκουμε δύο δικηγόρους, τη Βικτωρία Ευθυμιάδου (επίσης συμμετείχε σε παλαιότερα Δ.Σ.) και τον Γιώργο Ξηρουχάκη, έναν οικονομολόγο, τον Ιωάννη Κυνηγόπουλο και την επιμελήτρια πολιτιστικών ιδρυμάτων, Ανθεια Κώτση. Επίσης συμμετέχει ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, ο γλύπτης Μιχάλης Παπαδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή