Εβδομήντα «μικρές στιγμές» στον φακό

Εβδομήντα «μικρές στιγμές» στον φακό

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρωινά ο Αρης Λυχναράς τα περνάει στα τηλεοπτικά στούντιο όπου σκηνοθετεί δημοφιλείς εκπομπές. Κάθε απόγευμα, όμως, και κάθε σούρουπο του αρέσει πολύ να περπατάει –ιδίως στο παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου– και να φωτογραφίζει μικρές καθημερινές στιγμές με το κινητό. Κυρίως εκείνες που περνούν απαρατήρητες, τις φευγαλέες. Κι αυτό δεν το κάνει τώρα τελευταία, αλλά εδώ και 25 χρόνια.

Εως την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, στην γκαλερί «Αγκάθι» (Μηθύμνης 12 και Επτανήσου, Πλατεία Αμερικής) παρουσιάζεται η τρίτη του ατομική έκθεση, με τίτλο «Instantanees». Πρόκειται για 70 φωτογραφίες, όλες τραβηγμένες με κινητό, ανεβασμένες στο Instagram και στο Facebook. Στην έκθεση όλες έχουν διάσταση 30×30 και είναι τυπωμένες σε metal print και επικολλημένες σε ξύλο.

Μιλήσαμε με τον Αρη Λυχναρά χθες το απόγευμα, μόλις βγήκε από τα τηλεοπτικά πλατό. Του είπα ότι οι περισσότερες φωτογραφίες (υπάρχουν στο πολύ καλοστημένο σάιτ της γκαλερί) συνομιλούν με τη θάλασσα. «Ναι, είτε είναι θέματα που είναι μέσα στη θάλασσα, πιο καλοκαιρινά, είτε πρόκειται για τη θάλασσα και τις παραθαλάσσιες περιοχές που είναι κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, γιατί αυτοί είναι οι χώροι που μου αρέσει να περπατάω». Η άλλη ενότητα είναι η Αθήνα και οι αθέατες πλευρές της πόλης. Οι προηγούμενες δύο μεγάλες εκθέσεις του ήταν στο πλοίο Liberty και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει δώσει φωτογραφίες και στο National Geographic.

Τον ρωτάω αν εμπλέκεται η σκηνοθετική ματιά με τη φωτογραφική. «Εστω και υποσυνείδητα περνάει, με κάποιον τρόπο, η σκηνοθετική ματιά στις φωτογραφίες. Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι το παιχνίδι με τη φόρμα, η γεωμετρική πλευρά του πράγματος, και πάντα επιδιώκω να το έχω στο τελικό αποτέλεσμα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT