Το πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου στην Τεχνόπολη γίνεται προορισμός

Το πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου στην Τεχνόπολη γίνεται προορισμός

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς, ακόμη και στη ραστώνη του Αυγούστου, όπου οι Αθηναίοι «παραδίδουν» την πόλη στη ζέστη, στους τουρίστες και όσους επιμένουν να φυλάττουν Θερμοπύλας, παραμένοντας πιστοί στο κλεινόν άστυ – εξ ανάγκης κάποιοι, κάποιοι εξ επιλογής.

Ετσι, όχι μόνο συνεχίζονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον χώρο της Τεχνόπολης, που εντοπίζονται εύκολα στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #KatheMeraTexnopoli, αλλά το κατάστημα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου βοηθάει κατοίκους και επισκέπτες να ξενοιάσουν από το άγχος που μας πιάνει όλους: «Θα θυμηθώ να πάρω ό,τι χρειάζομαι για τις διακοπές;».

Με εξαίρεση την εβδομάδα 14 με 21 Αυγούστου, οπότε η Αθήνα μοιάζει με το εγκαταλελειμμένο Λονδίνο της ταινίας «28 μέρες μετά» του Ντάνι Μπόιλ, το Industrial Gas Museum Shop θα διαθέτει βιβλία (από λογοτεχνία έως φιλοσοφία και αρχιτεκτονική), διακοσμητικά, κοσμήματα και πάσης φύσεως πρωτοποριακές ιδέες για δώρα για όλες τις ηλικίες. Ολα τα είδη προέρχονται από Ελληνες δημιουργούς, συγγραφείς και βιομηχανικούς σχεδιαστές, ενώ το κατάστημα του Μουσείου συνεργάζεται με ελληνικές βιοτεχνίες και εργοστάσια, αναλαμβάνοντας, παράλληλα, όλη τη διαδικασία παραγωγής αντικειμένων.

Τώρα που η Αθήνα αδειάζει σιγά σιγά, με κορύφωση την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία, μέσα στη μέρα ή καθώς ο ήλιος δύει, για μια βόλτα με τα πόδια, το ποδήλατο, το μετρό, το τρόλεϊ ή το λεωφορείο, ξαναθεωρώντας, με βλέμμα ξεκούραστο από τον θόρυβο του υπόλοιπου χρόνου, την πόλη, τις γειτονιές της, όσα επιμένουν ν’ αποζητούν τη σημασία μας, όσο εμείς χανόμαστε στις «δουλειές».

Ποιος ξέρει, ακόμη κι ένα πέρασμα από την Τεχνόπολη, ένας περίπατος στο κέντρο και στις παρυφές του μπορεί να μας αποκαλύψουν όσα κατά κανόνα δεν προλαβαίνουμε να δούμε. Κι ίσως τότε καταλάβουμε ότι η πόλη, εκτός από το δουλειά-σπίτι, σπίτι-δουλειά, διαθέτει την κρυμμένη ομορφιά που συνήθως «δεν προλαβαίνουμε» να αναζητήσουμε. Ποιος ξέρει… (Δευτέρα-Τρίτη: κλειστά, Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο: 10.00-18.00, Πέμπτη & Κυριακή: 10.00-21.00)

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή