Διήμερος περίπατος στις γκαλερί

Διήμερος περίπατος στις γκαλερί

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εξωτερικό είναι ένας καθιερωμένος θεσμός, όχι μόνον χάρις στην εμπορική του πλευρά, αλλά για τη σύνδεση με τη ζωή στις μεγαλουπόλεις. Η βόλτα στις γκαλερί –αγγλιστί gallery weekend– στο Βερολίνο και αλλού δίνει μια ευκαιρία στις αίθουσες τέχνης να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό τους καλλιτέχνες που έχουν επιλέξει, προσκαλώντας τους σε μια διαδρομή στην εικαστική παραγωγή του σήμερα.

Αύριο 17 και μεθαύριο 18 Δεκεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το ελληνικό Gallery Weekend. Συμμετέχουν 34 γκαλερί της Αθήνας, τρεις του Πειραιά και έξι της Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν επίσης μία γκαλερί από τη Βέροια, μία από την Πάτρα και μία από τα Τρίκαλα. Πεντακόσιοι καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύουν όλα τα είδη εικαστικής έκφρασης εκθέτουν τα έργα τους και κάποιοι εξ αυτών θα δώσουν το «παρών».

Τον περίπατο του επισκέπτη θα συνοδεύει χάρτης-οδηγός, ο οποίος θα διατίθεται από τις συμμετέχουσες γκαλερί. Το έντυπο περιλαμβάνει το πρόγραμμα των αιθουσών τέχνης και σημειώνει τις θέσεις τους στην πόλη για να καθορίσει κανείς τη διαδρομή που τον ενδιαφέρει. Οι γκαλερί θα τηρήσουν κοινό ωράριο, αύριο Σάββατο 17/12 από τις 11.00 μέχρι και τις 17.00 και μεθαύριο Κυριακή 18/12 από τις 11.00 μέχρι και τις 15.00.

Η μεγάλη επιτυχία του θεσμού, που γεννήθηκε εν μέσω οξείας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης με στόχο να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, αποδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη για επαφή με τον πολιτισμό και με το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, ασχέτως εάν κάποιος θα ήθελε να αγοράσει έργα τέχνης ή όχι. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει και τη θέληση των γκαλεριστών να μείνουν «ζωντανοί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή