Άλκηστις Πρωτοψάλτη: μια μοναδική συναυλία αγάπης στο Ηρώδειο

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: μια μοναδική συναυλία αγάπης στο Ηρώδειο

«Τέτοια σφιχτή αγκαλιά που έζησα από το κοινό δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Αυτή η βραδιά θύμισε σε όλους μας πως το τραγούδι υπάρχει για να ενώνει τις ψυχές των ανθρώπων», έλεγε στη στήλη ενθουσιασμένη η Αλκηστις Πρωτοψάλτη για την καταπληκτική συναυλία στο κατάμεστο Ηρώδειο την Τετάρτη που μας πέρασε.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τέτοια σφιχτή αγκαλιά που έζησα από το κοινό δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Αυτή η βραδιά θύμισε σε όλους μας πως το τραγούδι υπάρχει για να ενώνει τις ψυχές των ανθρώπων», έλεγε στη στήλη ενθουσιασμένη η Αλκηστις Πρωτοψάλτη για την καταπληκτική συναυλία στο κατάμεστο Ηρώδειο την Τετάρτη που μας πέρασε. Επρόκειτο για φιλανθρωπική εκδήλωση της οποίας τα έσοδα πήγαν υπέρ της ένωσης «Μαζί για το Παιδί», με την τραγουδίστρια να συμπράττει με τον φορέα για τρίτη φορά. Είναι πραγματική «πρέσβης» και αρωγός για τα χιλιάδες παιδιά που έχουν ευεργετηθεί από το πλέγμα δράσεων της ένωσης στους τομείς της περίθαλψης, της εκπαίδευσης, της καταπολέμησης των ανισοτήτων και της φτώχειας: «”Μαζί για το Παιδί”, λέξεις που περικλείουν αγάπη, προσφορά, εθελοντική εργασία και αλληλεγγύη», είπε στο κοίλον, για να ανταμειφθεί με ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: μια μοναδική συναυλία αγάπης στο Ηρώδειο-1
Η Μαίρη Φιξ (αριστερά) και η Λίζυ Μανωλά. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

Η παράσταση ήταν αφιερωμένη σε μια μοναδική Ελληνίδα, τη Μελίνα Μερκούρη, την οποία η Αλκηστις Πρωτοψάλτη είχε γνωρίσει από κοντά και θαύμαζε ιδιαίτερα. Για το πρώτο μέρος της συναυλίας επέλεξε τραγούδια των Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Ξαρχάκου και Ζορζ Μουστακί, ενώ στο δεύτερο μέρος ερμήνευσε αποκλειστικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Οταν ακούστηκε το «Χάρτινο το φεγγαράκι», αλλά και στη συνέχεια, σε ένα από τα ανκόρ, το «Υπομονή» του Ξαρχάκου, σείστηκε το Ρωμαϊκό Ωδείο. «Η πρώτη φορά που εμφανίστηκα στο Ηρώδειο ήταν το 1994, με τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου. Στην πορεία μου έχει τύχει να εμφανιστώ στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Αυτόν τον κραδασμό που αισθάνομαι στη σκιά του Παρθενώνα δεν μπόρεσα να τον βρω πουθενά αλλού. Οσο για τη Μελίνα, υπήρχαν στιγμές της συναυλίας που σχεδόν μπορούσα να τη φανταστώ στην πρώτη σειρά, ανάμεσα στο κοινό. Είμαι σίγουρη πως θα σιγοτραγουδούσε μαζί μας το “Να με θυμάσαι και να με αγαπάς”», υπογραμμίζει η ερμηνεύτρια.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: μια μοναδική συναυλία αγάπης στο Ηρώδειο-2
Η Ντόλα Νομικού κατά την είσοδό της στο Ηρώδειο. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

Οι χιλιάδες θεατές, από την άλλη, δεν άφησαν τραγούδι για τραγούδι που να μη συμμετέχουν, συναντήθηκαν στον ίδιο παλμό. Από κοντά και όλοι οι μουσικοί που πλαισίωσαν την ερμηνεύτρια. Ο ενορχηστρωτής της, Θωμάς Κοντογεώργης, έλεγε στο τέλος της βραδιάς: «Η Αλκηστη σήκωσε στους ώμους της τη μουσική κληρονομιά των σπουδαίων μας συνθετών». Ο στόχος της εκδήλωσης επετεύχθη και η ένωση «Μαζί για το Παιδί», που το 1996 έφερε κοντά δέκα σωματεία, ώστε να καλύψει όλο το φάσμα των αναγκών του παιδιού αλλά και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, θα συνεχίσει ενισχυμένη οικονομικά το έργο της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT