Η δημοσιογραφία της εμπιστοσύνης εγκαινιάζει τη νέα εποχή του Ωδείου Αθηνών

Η δημοσιογραφία της εμπιστοσύνης εγκαινιάζει τη νέα εποχή του Ωδείου Αθηνών

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Τετάρτη, ένα από τα πιο σημαντικά μεταπολεμικά κτίρια της πρωτεύουσας μπαίνει σε ένα νέο κύκλο ζωής.

Ο λόγος για το Ωδείο Αθηνών, το εμβληματικό έργο ζωής του σπουδαίου Ελληνα μοντερνιστή αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου (1903-1992), το μοναδικό από τα κτίρια που προέβλεπε το οραματικό σχέδιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή για το Πνευματικό Κέντρο Αθηνών και το οποίο τελικά υλοποιήθηκε. Παρ’ όλα αυτά, το έργο παραδόθηκε το 1976 ημιτελές, με τους μισούς, περίπου, χώρους να είναι λειτουργικοί όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή την «ανορθογραφία» ήρθε να διορθώσει το πρότζεκτ της αποπεράτωσης και του εκσυγχρονισμού των πολιτιστικών υποδομών του Ωδείου Αθηνών, έργο που, ευτυχώς, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, στη βάση οριστικών μελετών του γραφείου Θύμιος Παπαγιάννης & Συνεργάτες, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν αποκλειστικά από πολιτιστικά ιδρύματα και ιδιωτικές πηγές.

Η δημοσιογραφία της εμπιστοσύνης εγκαινιάζει τη νέα εποχή του Ωδείου Αθηνών-1
Ανακτώντας την εμπιστοσύνη του κοινού: η Διεθνής Εβδομάδα Δημοσιογραφίας του iMEdD έρχεται σε λίγες ημέρες στην Αθήνα.

Οι υποδομές του Ωδείου αναβαθμίσθηκαν εντυπωσιακά. Οι πρώτοι που θα έχουν την ευκαιρία να τις απολαύσουν είναι οι διοργανωτές και οι επισκέπτες της Διεθνούς Εβδομάδας Δημοσιογραφίας, που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός iMEdD (incubator for Media Education and Development) από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου. Στην τέταρτη χρονιά λειτουργίας του, ο iMEdD επανέρχεται με μια διευρυμένη και ανανεωμένη ετήσια διοργάνωση, τοποθετώντας στο επίκεντρο το ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία, σε μια προσπάθεια να εξεταστούν βαθύτερα οι αιτίες, οι επιπτώσεις αλλά και οι πιθανοί τρόποι να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν δύο έρευνες πανελλαδικής εμβέλειας που διεξήγαγε η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του iMEdD και εντοπίζουν ενδιαφέροντα σημεία σχετικά με την άποψη του κοινού για τη δημοσιογραφία. Ενδεικτικά, ενώ το 89,5% των πολιτών αποκρίνεται ότι η δημοσιογραφία είναι απαραίτητη για τη δημοκρατία, το ίδιο κοινό απαντάει ότι δεν εμπιστεύεται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με το ποσοστό δυσπιστίας απέναντί τους να φθάνει στο απογοητευτικό 67,5%.

Η δημοσιογραφία της εμπιστοσύνης εγκαινιάζει τη νέα εποχή του Ωδείου Αθηνών-2
Φωτορεαλιστική απεικόνιση του Φουαγιέ Τεχνών, μιας από τις νέες υποδομές του εκσυγχρονισμένου Ωδείου Αθηνών.

Καταξιωμένοι Ελληνες και διεθνείς ομιλητές, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες των Μέσων (ανάμεσά τους ο διευθυντής της «Κ» Αλέξης Παπαχελάς αλλά και η διάσημη δημοσιογράφος του CNN Κριστιάν Αμανπούρ) παίρνουν θέση και μοιράζονται την εμπειρία τους. Πλήθος workshops, ομιλίες keynote, συζητήσεις panel, case studies, ειδικές προβολές και άλλες δράσεις θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του πενθημέρου. Περισσότερα για το πρόγραμμα της Εβδομάδας διαβάστε εδώ: https://forum.imedd.org/el/.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή