Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα εγκαινιάσει τη νέα εποχή για το θέατρο του Λυκαβηττού

Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα εγκαινιάσει τη νέα εποχή για το θέατρο του Λυκαβηττού

Στις 15 Σεπτεμβρίου, 15 καλοκαίρια μετά την τελευταία φορά που μας είχε χαρίσει κάτι από τον μύθο του, το θέατρο του Λυκαβηττού θα υποδεχθεί ξανά κόσμο για ένα μουσικό γεγονός που είναι προορισμένο να γράψει ιστορία

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμβληματική ημερομηνία, εμβληματικός χώρος, εμβληματικός συνθέτης. Στις 15 Σεπτεμβρίου, 15 καλοκαίρια μετά την τελευταία φορά που μας είχε χαρίσει κάτι από τον μύθο του, το θέατρο του Λυκαβηττού θα υποδεχθεί ξανά κόσμο για ένα μουσικό γεγονός που είναι προορισμένο να γράψει ιστορία. «Γιορτή στον Λυκαβηττό» τιτλοφορείται η αφιερωμένη στο συνθετικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου συναυλία, με την οποία θα εγκαινιαστεί η νέα εποχή για ένα από τα σημαντικότερα μεταπολιτευτικά τοπόσημα της πρωτεύουσας.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα εγκαινιάσει τη νέα εποχή για το θέατρο του Λυκαβηττού-1
45 χρόνια από τις εμφανίσεις του στον Λυκαβηττό. [INTIME NEWS]

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων και οι δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη επιβεβαιώνουν τον πανηγυρικό χαρακτήρα της συναυλίας. «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ανακατασκευάζουμε το θέατρο και θα παραδοθεί έτοιμο στους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας με ένα υπέροχο φεστιβάλ! Και είναι τιμητικό και συγκινητικό που τα εγκαίνια του θεάτρου θα γίνουν από τον μεγάλο μας συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο και οι μελωδίες του θα πλημμυρίσουν και πάλι τον Λυκαβηττό μετά 45 χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. Πράγματι, ήταν το καλοκαίρι του 1978 όταν ο Σταύρος Ξαρχάκος έδωσε έντεκα συναυλίες στο θέατρο του Λυκαβηττού, στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού παρουσιάζοντας εναλλασσόμενα προγράμματα που περιελάμβαναν από συνθέσεις του Βιβάλντι μέχρι λαϊκά τραγούδια. Μάλιστα, ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα εκείνου του κύκλου εμφανίσεων ηχογραφήθηκαν και συγκεντρώθηκαν σε ένα δίσκο που κυκλοφόρησε στα τέλη της ίδιας χρονιάς με τίτλο «Ξαρχάκος – Στον Λυκαβηττό».

Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα εγκαινιάσει τη νέα εποχή για το θέατρο του Λυκαβηττού-2
Εργα διαμόρφωσης στην είσοδο του θεάτρου.

Στην επιστροφή του στον αττικό λόφο, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Γιορτή στον Λυκαβηττό» συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, η οποία θα αποδώσει κορυφαίες στιγμές της καριέρας του σε νέες ενορχηστρώσεις. Μαζί τους θα βρίσκονται και τέσσερις σημαντικές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μανώλης Μητσιάς, με την Ηρώ Σαΐα και τον Ζαχαρία Καρούνη. Τον πλουραλιστικό χαρακτήρα εκείνων των μακρινών συναυλιών του 1978 θα ακολουθήσει και το πρόγραμμα του φεστιβάλ της επαναλειτουργίας του θεάτρου του Λυκαβηττού, αφού το εορταστικό άνοιγμα της 15ης Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσουν πολύ γνωστοί Ελληνες καλλιτέχνες απ’ όλο το φάσμα της μουσικής παραγωγής, από τους Πυξ-Λαξ, τον Γιάννη Χαρούλη, τη Δήμητρα Γαλάνη και τη Μάρθα Φριντζήλα μέχρι τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

Ως προς τις εργασίες βρίσκονται, προφανώς, σε πλήρη εξέλιξη όπως είναι εμφανές και από τη χθεσινή φωτογραφία του εργοταξίου. Καθώς το θέατρο είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο, όλες οι παρεμβάσεις γίνονται υπό την πλήρη εποπτεία των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού. Εξάλλου, πρόθεση και της αρμόδιας διεύθυνσης του Δήμου Αθηναίων ήταν ο χώρος να «καθαρίσει» από κάθε περιττή προσθήκη και να επιστρέψει στην αρχική του μορφή όπως την είχε σχεδιάσει ο αείμνηστος Τάκης Ζενέτος.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Πουρνάρα

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή