Τα βραβεία Οσκαρ και η πρόταση γάμου που στέλνουν… ταμείο

Τα βραβεία Οσκαρ και η πρόταση γάμου που στέλνουν… ταμείο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στα άλλα σπορ, όταν θέλεις να έχεις μια εικόνα για τις πιθανότητες του τελικού αποτελέσματος, ο καλύτερος τρόπος είναι να ρίξεις μια ματιά στις στοιχηματικές αποδόσεις. Πολύ απλά, διότι εκεί που παίζονται χρήματα –πολλά χρήματα– συνήθως οι εκτιμήσεις είναι αρκετά ακριβείς, διαφορετικά το… μαγαζί θα είχε κλείσει. Φυσικά, οι σημερινές στοιχηματικές εταιρείες δεν ασχολούνται μόνο με τον αθλητισμό, αλλά σχεδόν με οτιδήποτε μπορεί να παραγάγει προβλέψεις, συμπεριλαμβανομένης και της τελετής των Οσκαρ. Με μία εβδομάδα να απομένει για τη λαμπερή βραδιά (9/2), γινόμαστε «τζογαδόροι», προσπαθώντας να κρυφοκοιτάξουμε τους φακέλους με τους νικητές της Ακαδημίας.

Δικαίως για τους πολλούς, αδίκως για κάποιους άλλους, φαίνεται πως το «1917» του Σαμ Μέντες θα είναι ο μεγάλος νικητής της 92ης απονομής. Με απόδοση γύρω στο 1,50 για το κορυφαίο βραβείο της καλύτερης ταινίας, 1,15 για τη σκηνοθεσία του Βρετανού δημιουργού και 1,03 για τη φωτογραφία, δύσκολα θα απειληθεί· έχουμε δει τα τελευταία χρόνια κάποιες εκπλήξεις, αλλά όχι αυτού του μεγέθους. Αξιοσημείωτο πάντως είναι το δεύτερο φαβορί της κατηγορίας, τα περίφημα «Παράσιτα», με το κορεατικό φιλμ να προσφέρεται στο 4,50.

Περνώντας στον Α΄ ανδρικό ρόλο, αυτός είναι μάλλον «κλειδωμένος» από τον Χοακίν Φίνιξ (1,04) που στο πρόσωπό του θα επιβραβευθεί (δικαίως) το παγκόσμιο φαινόμενο του «Τζόκερ», ενώ εξίσου βέβαιη είναι και η επικράτηση της Ρενέ Ζελβέγκερ («Judy»), που επανέκαμψε έπειτα από χρόνια απουσίας στον αντίστοιχο γυναικείο. Οσο για τους δεύτερους ρόλους, εκεί θα έχουμε μάλλον το πρώτο Οσκαρ για τον Μπραντ Πιτ («Κάποτε στο… Χόλιγουντ»), ο οποίος φαίνεται να επικρατεί των Τζο Πέσι και Αλ Πατσίνο του «Ιρλανδού». Παρένθεση, για «ειδικό» στοίχημα: θα κάνει ο Μπραντ Πιτ πρόταση γάμου στην Τζένιφερ Ανιστον από σκηνής; Για τους τολμηρούς η απόδοση κυμαίνεται γύρω στο 50, ενώ αν δεν θέλετε να ρισκάρετε πολύ, η απλή αγκαλιά των δύο σταρ προσφέρεται στο 5,65.

Στα σενάρια, το διασκευασμένο δείχνει να καταλήγει στις «Μικρές κυρίες» της Γκρέτα Γκέργουιγκ, με την Ακαδημία να θέλει να δείξει πως επιβραβεύει τις γυναίκες δημιουργούς, ενώ το πρωτότυπο θα παιχθεί ανάμεσα στο «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» (1,75) –ο Ταραντίνο το έχει κερδίσει άλλες δύο φορές και μοιάζει πια επικίνδυνα με Οσκαρ… παρηγοριάς– και τα «Παράσιτα» (2,35).

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής: Θα μπορέσει το κορεατικό φιλμ-έκπληξη της χρονιάς να κάνει το αναπάντεχο και να κερδίσει πολύ περισσότερα από το ξενόγλωσσο βραβείο; Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο, μιας και είναι πρώτο ή δεύτερο φαβορί σε άλλες πέντε κατηγορίες. Θα μείνει ο υπέροχος «Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε με άδεια χέρια, όπως δείχνουν οι αποδόσεις; Θα γίνει η μεγάλη μοιρασιά που υποψιαζόμαστε; Θα το πάρει τελικά το κορίτσι ο Μπραντ; Καλή μας τύχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή